Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

4Defence boksen "zelfverdediging met veel plezier"
 

 

4Defence boksen "zelfverdediging kracht en plezier"

Onder leiding van de ervaren bokstrainer Jan Schellekens word iedere donderdag in sporthal de la salle boks training gegeven. Meer dan vijfentwintig enthousiaste leden waren aanwezig om hun zelfverdediging sport nog beter te kunnen leren beheersen.

Kenmerkend bij 4defence boksen is conditie, zelfverdediging, kracht en heel veel plezier.
Boksen,is een fantastische sport, waar van jong tot oud enorm veel plezier aan beleven. Denk dan niet aan de beelden van zware KO’s, die incidenteel de wereld over gaan. Dat is een piepklein onderdeel van de wedstrijdbeoefening, die slechts voor weinigen is weggelegd.

Boksen dat wordt gegeven bij 4defence houd veel meer in zoals:

Het aanleren van de boks technieken. aanvallen, maar vooral ook verdedigen en ontwijken.
Een flinke dosis conditie en uithoudingsvermogen opdoen, zonder geforceerd het lichaam te belasten. Op verantwoorde wijze.
Toename van kracht in het bovenlichaam, plus gedegen training van de buik-, been- en bilspieren.
Respectvol omgaan met een tegenstander, in een trainingsvorm die erop is gericht samen iets aan te leren en op geen enkele wijze een confrontatie aan te gaan , terwijl je daar toch heel veel over leert!
Je leert, op een rustige, verantwoorde manier je grenzen kennen. En bovendien: dat je eigenlijk veel meer doorzettingsvermogen hebt dan je dacht.

Je kunt je tijdens de training lekker afreageren! Niet op een tegenstander dan, maar wel op een bokszak of stootkussen en die slaan niet terug.
Het is een uitstekende manier om jezelf goed te leren verdedigen en daarnaast, om kalm te blijven in situaties die je normaal gesproken als bedreigend ervaart. Bovendien, ook aantoonbaar: je zelfvertrouwen neemt toe naarmate je de technieken beter beheerst en je conditie beter wordt.

Meer 4Defence nieuws >>>>


31-01-2013
 
 
4Defence boksen
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>


Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)