Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

4Defence Nederlands Kampioenschappen Kyokushin Karate
 

 

4Defence strijd op Nederlands Kampioenschappen Kyokushin Karate

zondag 16 december deed 4Defence Fight School Boxtel mee aan de 26e Open Nederlands Kampioenschappen Kyokushin Karate. Dit toernooi werd georganiseerd door dojo Musashi onder leiding van Shihan Sjaak van de Velde en was toegankelijk voor alle karateka’s en budoka’s van alle bonden. Er waren maar liefst 71 deelnemers van 31 Dojo’s van in totaal 10 verschillende bonden. Deze deelnemers waren onderverdeeld in 10 verschillende poules.

Van de jeugdgroep van 4Defence namen twee leden deel aan dit toernooi. Romano Kiel kwam uit in de lichtgewicht klasse (jongens 12 jaar - 40 kilogram). Na een fantastische eerste ronde waarin Romano een wazari scoorde (half punt), was zijn tegenstander erg gefocust. De jongeman van sportschool Bruers die uiteindelijk tweede werd in de poule moest vol aan de bak. Romano liet hem weinig kansen benutten, maar een kans was voldoende. De energie raakte op en Romano’s handen gingen zakken, waardoor zijn tegenstander een vol punt (ippon) wist te maken. De wedstrijd was direct voorbij, voor nu. Volgend jaar zal hij weer laten zien dat dit toernooi en het full contact spelletje voor hem is weggelegd. Romano heeft nog niet veel wedstrijdervaring, maar liet op alle flanken zien, dat hij makkelijk mee kan komen.

Bram Timmermans was onze tweede deelnemer aan dit toernooi. Bram vocht in de zwaargewicht klasse en was een van de jongste deelnemers in een poule van acht. Bram had maar een kans in deze afvalpoule (verliezen is eruit) om de tweede ronde te bereiken, maar helaas. Twee maal twee minuten met een halve minuut pauze duurde net iets te lang. Na veel stoten en trappen te hebben uitgedeeld, kwam zijn tegenstander in actie. Bram moest veel incasseren maar gaf niet op. Na het eindsignaal wezen de hoek en hoofdscheidsrechter Bram’s tegenstander aan als winnaar. Deze tegenstander werd uiteindelijk vierde in een zeer zware poule met deelnemers van sportschool Dave Jonkers en Semmy Schilt. Bram gaf aan dat hij volgend jaar weer deel zal nemen aan dit NK, maar dat hij dan ook veel aan zijn conditie gaat werken, door met senioren te gaan trainen. Zijn tegenstanders zijn alvast gewaarschuwd.

De deelnemers en publiek lieten zien dat vechtsport uit respect en discipline bestaat. Er was een goede sfeer en een prima enthousiasme van de toeschouwers. Volgend jaar zijn wij met 4Defence Fight School Boxtel weer van de partij en zullen wij er een tandje bijschakelen om een nog beter resultaat neer te zetten. Hun trainer/coach Michael van Kasteren kijkt terug naar een prima georganiseerd toernooi en is enorm trots op zijn pupillen!

Auteur Wilko van Kempen
Meer 4Defence nieuws >>>>


16-12-2012
 
 
4Defence
 
 
 
  

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)