&

Berkdijk 1 - De Bocht`80 1

De Bocht ´80 delft onderspit tegen koploper Berkdijk; 2-1 verlies

Daar waar AJAX wel van de koploper wist te winnen lukte De Bocht ´80 dat niet. Het door blessures geteisterde De Bocht ´80 had het meeste balbezit en Berkdijk de beste kansen. Pas na rust vielen de doelpunten. Berkdijk kwam op 2-0 voorsprong door treffers van Bastiaan Brabers en Warull Maasland in de 52ste en 72ste minuut. Twee minuten voor tijd bracht Thijs van Dongen de spanning terug in de wedstrijd maar de tijd daarna was tekort voor De Bocht ´80 om de gelijkmaker te maken. 2-1 verlies derhalve.

De eerste helft van de uitwedstrijd van De Bocht’80 bij Berkdijk gingen beide ploegen gelijk op. Er werden over en weer een paar kansen gecreëerd maar beiden wisten niet tot scoren te komen. Vlak voor rust kreeg de Bocht ´80 een prachtige kans vanuit een voorzet van Harm van de Bosch, maar Thijs van Dongen en Faruk Pinarbasi misten beiden.

Na rust werd het spannend. In de 52e minuut kwam Berkdijk op voorsprong door een treffer van  Bastiaan Brabers. In de 63e minuut werd een doelpunt van De Bocht terecht afgekeurd wegens buitenspel. In de 66e minuut wordt Maarten Verheijden gewisseld met ´Good Old` Roland Roefs. In de 72e minuut komt Berkdijk verder op voorsprong na een verdedigingsfout bij De Bocht: Warull Lee-Maasland schiet de 2-0 binnen. De Bocht laat het hoofd niet hangen en gaat vol in de aanval. In de 75e minuut krijgt De Bocht de uitgelezen kans om 2-1 te maken vanuit een vrije trap zeer dicht bij de goal, maar de paal beslist in het voordeel van Berkdijk. In de 88ste minuut wordt de inzet van de Bocht in deze spannende slotfase toch nog beloond. Thijs van Dongen maakt 2-1 door de bal over de keeper heen te wippen. Drie spannende minuten later wordt de wedstrijd afgesloten door de zeer correct fluitende scheidsrechter Van Straten. Alles bij elkaar een spannende en sportieve wedstrijd. Jammer dat de Bocht in de slotfase niet langszij wist te komen, dit was zeker verdiend geweest.