&

LSV 1- de Bocht`80 1

Bocht 80 en LSV delen de punten in de burenderby; 1-1

De eerste helft was de Bocht ’80 de betere partij en kwamen al na 3 minuten op voorsprong door een prachtig doelpunt van Harm van den Bosch. In de tweede helft was LSV de bovenliggende partij en scoorde Gabriel Achaw vanuit een penalty de 1-1. Dit was tevens de eindstand.

De Bocht ’80 ging direct fel van start. In de derde minuut verbaasde Harm van den Bosch vriend en vijand door de score te openen. Behendig wist hij zijn tegenstander uit te kappen en het 16 meter gebied binnen te dribbelen om vervolgens snoeihard bij de eerste paal binnen te schieten; 0 – 1. In de eerste helft krijgt de Bocht ’80 nog diverse kansen. In de 17e minuut zet Maarten Verheijden twee verdedigers te kijk, maar zijn schot eindigt in de handen van de keeper. Een klein minuutje later kopt Thijs van Dongen de bal net over het doel van LSV. Halfweg de eerste helft krijgt Vinnie van Kleef nog een klein kansje op aangeven van Harm van den Bosch. Op slag van rust nog een voorzet van Vinny van Kleef maar de LSV keeper is Thijs van Dongen te snel af. Het zijn geen grote kansen die de Bocht ’80 gehad heeft in de eerste helft, maar LSV is nog niet aan de goal geweest bij de Bocht ’80.

Dit spelbeeld veranderd in de tweede helft. LSV komt beter uit de rust en creëert de eerste kans in de 60e minuut. Dennis Pimenta krijgt een hoge bal aangespeeld maar schiet de bal over. Vijf minuten daarna wordt Frankie van Dooren vrij voor de goal gezet op aangeven van Chemi Elizabeth, maar profiteert hier niet van.  Een lange bal vanaf het middenveld zorgt ervoor dat LSV-er Younes Ouassaïdi vrij door kan op de doelman van de Bocht ‘80. Keeper Mark Faes springt bovenop de aanvaller waardoor de kans op score ontnomen wordt en de scheidsrechter een penalty geeft. Deze wordt in de 75e minuut dankbaar benut door Gabriel Archaw waardoor de stand terug gebracht wordt naar 1-1. In de 82e minuut mag Frankie van Dooren nog een keer op het doel schieten van de Bocht ’80. Er zit genoeg power achter de bal, maar de richting is niet goed. In de slotfase nog een kansje van Thijs van Dongen, maar hij schiet naast het doel van LSV. Ook Boris Leijtens mag nog een keer op het doel van LSV schieten uit een rebound van Vinny van Kleef. Er staan echter teveel spelers van LSV in de weg.