&

Stiphout 1 - DVG 1

Vijf sensationele minuten schenken DVG een punt tegen Stiphout.

Een boeiende wedstrijd tussen de twee middenmoters Stiphout en DVG eindigde geheel onverwacht nog in een gelijkspel. Tot de 87e minuut leidde Stiphout soeverein met 2-0 en stapelde zich kans na kans op voor het doel van DVG.  Door onmacht van de voorhoede van stiphout en het keeperswerk van Sander van Eeuwijk, die daarmee een eerdere grote fout compenseerde, kon DVG tot de laatste minuut blijven geloven in een beter resultaat. Geheel onverwacht kwam dat gelijkspel er ook nog door twee kopballen van Bas van Houtum.
De winnaar van deze wedstrijd zou aansluiting houden bij de subtop van deze competitie. Er stond dus wat op het spel. DVG begon de wedstrijd niet slecht maar het spel was te onrustig waardoor Stiphout  na het eerste kwartier de overhand kreeg. In de 20e minuut maakte Nigel Parr 1-0 en in de 23e minuut werd de voorsprong al uitgebouwd door Teun Welten, waarbij Sander van Eeuwijk zich lelijk verkeek op zijn inzet: 2-0. Pas in de 34e minuut kon DVG aanvallend daar voor de eerste keer iets tegenover stellen. Martijn Caarls strandde op doelman Mark van Berkel.  Een toegekende vrije trap in de 44e minuut leverde DVG via de paal een doelpunt  op, maar om onduidelijke reden floot de scheidsrechter  de goal af.

De thee  had DVG goed gedaan en de eerste 10 minuten kregen de Liempdenaren via Jeroen Caarls, Wilco Voets en Bart de Windt enkele mogelijkheden, maar die uitbraken leverden niets op en dat was voor Stiphout het signaal om het heft weer stevig in handen te nemen.  Wat er zich vervolgens afspeelde tussen de 60e en 87 e minuut is moeilijk te vatten, maar minstens acht open kansen waren niet besteed aan de voorwaartsen van Stiphout. Omdat DVG meer op de helft van  Stiphout speelde werd het achterin bij de bezoekers een gatenkaas. De engeltjes zaten echter op de schouder bij DVG en daardoor  kon in de 87e minuut een tegengoal letterlijk uit de lucht komen vallen. Wilco Voets zette voor en Bas van Houtum sprong het hoogste en kopte feilloos 2-1 in. De paniek sloeg toe bij Stiphout en het lukte de thuisploeg niet om de overwinning over de eindstreep te brengen. Weer zorgde hetzelfde paar dat de meegereisde toeschouwers konden juichen. In de 90e  minuut was het wederom Wilco Voets die gevaarlijk voorzette en Bas van Houtum die boven iedereen uit toornde en de gelijkmaker tegen het net kopte.

Hoewel Stiphout het grootste deel van de wedstrijd domineerde liepen de DVG-ers als morele winnaars van het veld af.
De komende 14 dagen speelt DVG maar liefst drie thuiswedstrijden. Zondag  24 maart tegen ELI uit Lieshout en vermoedelijk op de doordeweekse donderdag 28 maart tegen Vorstenbosch en maandag 2e paasdag tegen Boskant.  Als DVG deze thuiswedstrijden goed doorkomt kan de competitie misschien nog een bonus opleveren bij de 2e   of 3e periode.

The man of the match bij DVG was Bas van Houtum.

DVG 2 speelde ook uit tegen Stiphout. De nummer laatst kwam met 3-1 voor, maar DVG kon alsnog gelijkmaken.    Doelpuntenmakers  zijn Thijs van Dongen, Daan Voets en  Jaap Verhoeven.

De man of the match was Thijs van Dongen.

De dames speelden uit tegen Rhode en kregen in een matige wedstrijd neen stevige klop: 4-0. De jeugdige Anne van de Langenberg (C2) speelde haar eerste wedstrijd bij het damesteam en deed dat niet onverdienstelijk.

Woman of the match bij DVG was Kelly van Veghel.