&

Volkel 1- DVG 1

Sterk DVG wint lastige uitwedstrijd tegen Volkel.

DVG wachtte na de winterstop een moeilijke tegenstander.  Volkel, die de competitie tegenvallend was gestart had een sterke periode voor de winterstop en staat in de 2e periode daarom bovenaan. Bovendien had Volkel in de beker al 2 tweedeklassers aan de zegekar weten te binden en daarom was de favoriet vooraf bekend. DVG met Daan Voets en Tarn van de Wiel in de basis dacht daar anders over.   Volkel had gedurende de wedstrijd veel balbezit en combineerde er lustig op los, maar het tempo was te laag en daarvan werden de Liempdenaren  niet echt verontrust. Omdat DVG wel erg effectief omging met de kansen, kwamen de gasten als overwinnaar van het veld.
Het eerste gevaar kwam van de voeten van Volkel in de persoon van aanvaller Mark van de Berg. Doelman Sander van Eeuwijk bleef rustig en keerde het schot. Binnen het kwartier kwam DVG verrassend op een ruime voorsprong.  Eerst schoot Peter Versantvoort, een vrije trap veroorzaakt op Freek van kempen, van 25 meter onhoudbaar in de kruising 0-1 en twee minuten daarna speelde Tarn van de Wiel de bal in de diepte en Bas van Houtum, vertrokken  van eigen helft, liet de verdediging van Volkel zijn hielen zien en scoorde beheerst 0-2.
Volkel drong aan zonder echt te overtuigen. De sterke verdediging van DVG onder leiding van aanvoerder Martijn Caarls  en met Rik van Ruremonde en Jeroen Caarls op de flanken, hield doelpuntenmaker Luuk van de Elzen, twaalf wedstrijden twaalf doelpunten, goed in bedwang. Wat onverwacht bracht Rik Verwijst met een ziedend afstandschot na een half uur Volkel terug in de wedstrijd.

Na de rust werd een groot offensief van Volkel verwacht, maar DVG ontrafelde het spel van de gastheer bekwaam.  Een van de uitvallen leverde een grote kans en ook meteen de goal op. Een hele mooi aanval op de rechterflank waarbij Freek van Kempen en Martijn Caarls betrokken waren, werd rustig afgerond door invaller Bart de Windt.
Volkel bleef vechten voor een beter resultaat. De beloning kwam daarvoor. In de 66e minuut kon Sander van Eeuwijk dit nog voorkomen, maar in de 82 minuut maakte spits Luuk van Elzen zijn faam toch waar en maakt hij de 2-3, en bleef daardoor met zijn goals 1 op 1 lopen.
DVG met inmiddels Jaap Verhoeven in haar gelederen behield het vertrouwen dat deze wedstrijd met drie punten afgesloten kon worden. Doordat Volkel  meer risico’s nam, ontstond er meer ruimte, waar Wilco Voets eerst net niet van kon profiteren, maar  bij een uitval in de 88e minuut omzeilde man of the match Sander van de Ven heel knap de buitenspelval en kon hij scoren. Maar geheel in de lijn  van zijn uitstekend spel liet hij de 2-4 over aan Bart de Windt, die daarmee zijn optreden in het laatste half uur met twee goals bekroonde.
Bij een volgende aanval maakte Rik Verwijst een overtreding die met rood zwaar werd bestraft.    Met tien tegen elf was de wedstrijd bekeken. De sterk spelende Martijn Caarls kreeg daarna nog een mooie kans om de zege nog verder uit te bouwen, maar dat zou geflatteerd zijn geweest en terecht werd daardoor de eindstand bepaald op 2-4.

Met deze zege  sluit DVG aan bij de subtop. Volgende week speelt DVG thuis tegen Vorstenbosch. De hekkensluiter  wist verrassend de nummer 2 Avestein te bedwingen en de 2-2 uitslag is een waarschuwing om niet te licht over deze tegenstander te denken.

Auteur : Rien Schalkx