Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

DVG 1 - FC Uden 1
 

 

Sterk en strijdlustig DVG verslaat kampioen FC Uden

Als eerste ploeg in de competitie wist zondag 27 april DVG FC Uden verrassend een nederlaag toe te brengen.Verloor DVG de vorige wedstrijd nog onverdiend met ruime cijfers van de nummer 2 Boskant, deze zondag was DVG onomstreden de sterkste. Nochthans had FC Uden plannen om de finish van deze competitie ongeslagen te halen. DVG begon sterk, maar wist dat FC Uden door sterk positiespel  en met topscoorder Patrick  Witjes in de gelederen moeilijk te verslaan zou zijn. Drie punten was gezien de stand op de ranglijst een must.

Tot verrassing van het publiek waren de eerste kansen voor DVG. De weer in de basis gestarte Bas van Houtum kreeg een mooie kopkans, maar hij kreeg onvoldoende kracht tegen de baL. Bij de tweede kopbal van Bart de Windt was dat al beter, maar  hij zag zijn poging tegen de paal eindigen. Tussendoor was Mouhktar Soury gevaarlijk voor FC Uden. Dat DVG in de 23e minuut op 1-0 kwam was echter dikverdiend.  Na een vloeiende aanval over meerdere schijven via aanvoerder M artijn Caarls, Bart de Windt en Rik van Ruremonde, kon Tarn van de Wiel DVG op voorsprong zetten; 1-0. DVG hield  in de eerste helft  stand, terwijl FC Uden regelmatig aandrong. Patrick Witjes kreeg nog een kans, maar de verdediging van DVG was deze middag ijzersterk en gaf nauwelijks een mogelijkheid weg.
Na de rust zette DVG FC Uden onder druk. Bart de Windt raakte de bal vol, maar zag deze via onderkant lat uit het doel  ketsen. 

DVG  kreeg een extra voordeel omdat scheidsrechter Meulenbroek in de 61e minuut Thijs van de Voort uit het veld stuurde. FC Uden moest met 10 man verder en kreeg het lastiger.  DVG hield het veld groot en combineerde steeds gemakkelijker.  In de 73e minuut nam de steeds beter spelende Tarn de Wiel een vrije trap. Reserve doelman  Kenneth van Kamper zag er niet foutloos uit en de bal verdween in het doel 2-0.  FC Uden legde daarna het hoofd in de schoot en DVG had volop kansen om uit te lopen naar een royale overwinning. Tarn van de Wiel had een hattrick kunnen maken en ook  Bas van Houtum en Martijn Caarls kregen nog goede kansen onder andere geboden door sterk invallerswerk van Twan van de Broek. Uiteindelijk was het uitblinker Bart de Windt die DVG in de 87e minuut op een meer dan verdiende en veilige 3-0 voorsprong bracht.  DVG speelt volgende week het allesbeslissende degradatieduel tegen SCMH tegen en in Maria-Heide. De stand op de ranglijst is zodanig dat Ollandia volgende week de derby moet spelen tegen Boskant, maar gezien – toch enigszins bedenkelijke  uitlatingen in de locale pers MooiRooi-  lijkt het erop dat Boskant deze wedstrijd vooraf al laat lopen. DVG is dus geheel op zichzelf aangewezen en kan alle steun gebruiken in de laatste wedstrijd van de competitie.  Voor de eerste maal in deze competitie staat DVG boven de degradatiestreep en hopelijk kan dat ook na de wedstrijd tegen SCMH gezegd worden.

Man van de wedstrijd; Bart de Windt.

Dames DVG zette de sterke reeks van afgelopen weken voort. Na een achterstand van 0-1  liep DVG uit naar uiteindelijk een zeer royale overwinning van 5-2. Verena Eijkemans, Odette saris, Stans Beerens, nogmaals Verena en tenslotte Milou Welvaarts maakten de doelpunten.   Vrouw van de wedstrijd was Verena Eijkemans. Het was tot het laatste toe spannend, maar door de vele punten van de afgelopen periode blijft het damesteam in de 5e klasse. Proficiat.

Ook DVG 2 blijft in de race voor de prijzen. Na weer een overwinning, nu thuis tegen Boekel sport blijft ons tweede kansrijk.  DVG won ruim met 3-0 door doelpunten van Thijs van Dongen (2x) en Daan Voets. Man of the match was Jaap Verhoeven.  

Auteur : Rien Schalkx
Meer DVG voetbal nieuws >>>>


27-04-2014
 
 
DVG 1 - FC Uden 1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

27-04-2014
 
 
DVG 1 - FC Uden 1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)