Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

DVG 1 - SCMH 1
 

 

Eerste zege DVG op SCHM geeft vertrouwen.

De stijgende lijn van de afgelopen weken vertaalde zich tegen SCMH uit Maria-Heide uit in klinkende munt. DVG behaalde een eerste zege die meteen royaal uitviel 4-1.  We zijn op de helft van de competitie en DVG heeft nog steeds de rode lantaarn in haar bezit, maar DVG heeft nu extra vertrouwen getankt  en de tweede ronde  biedt nog volop perspectief. De Liempdenaren, vorig jaar  4e op de ranglijst, richten zich op en kunnen nog veel punten halen. 
De laatste weken vertoonde DVG een betere vorm, maar de nummers 1 en 2 van de ranglijst bleken nog te sterk te zijn. Middenmotor SCMH ontmoette een goed gemotiveerde thuisploeg, die met name in de tweede helft veel sterker was.

De eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Het spel golfde op en neer en er ontstonden aan beide kanten kleine mogelijkheden. Het spel was nog niet best, maar de laatste 10 minuten voor de rust waren een voorbode van wat er daarna zou komen. DVG kreeg ineens enkele flinke kansen door Bart de Windt, Bas van Houtum en Martijn Caarls, maar de ruststand bleef 0-0.
Na rust ging DVG onverdroten verder en na kansen van  Rik van Ruremonde en Martijn Caarls kon de voorsprong niet uitblijven. Na een hele mooie aanval over links met Rik van Ruremonde en Peter Versantvoort kon Bart de Windt met en heel beheerst tikje,  achter het standbeen langs, 1-0 scoren.   Meteen daarna kwam Bart de Windt weer in scoringspositie maar zijn inzet belandde tegen de paal. Uit het niets kwam de gelijkmaker  uit de lucht vallen. In een onoverzichtelijke situatie maakte doelman  Ronald Martens een lichte overtreding en Carli van Asseldonk liet dit buitenkansje van 11 meter niet onbenut : 1-1. 

De strijd werd feller en SCMH aanvaller Pim van den Berg kon zich niet beheersen en zag in de 58e minuut rood.  Was DVG het kwartier daarvoor al sterker, in deze overtal situatie werd het klassenverschil nog groter en kregen de Liempdenaren met goed spel een groot overwicht.   Met een vrije trap in de 68e minuut op 22 meter van  de goal kreeg specialist Peter Versantvoort een kolfje naar zijn hand:  2-1 in de uiterste hoek.   Nog even prikte SCMH met een schot tegen de paal door Carli van Asseldonk  en een prachtige kopbal door Koen van Asseldonk, waarop doelman Ronald Martens liet zien een goede vervanger te zijn van de geblesseerde Sander van Eeuwijk.

Het laatste kwartier  waren de schijnwerpers gericht op Twan van de Broek. Deze A1 speler die in de rust de geblesseerde Tarn van de Wiel verving maakte in de 73e en 75e minuut 3-1 en 4-1 en ook kopte hij nog op de lat en maakte hij met zijn derde  bijna een hattrick, maar de goed leidende scheidsrechter Kerkhof  had al voor een overtreding gefloten. De in de tweede helft uitblinkende Bart de Windt en Wilco Voets waren de voorbereiders van de doelpunten van Twan van de Broek.
DVG sluipt door deze overwinning richting de nummers 11 en 10 op de ranglijst en zolang deze in het vizier blijven hoeft DVG niet te wanhopen. Volgende week voetbalt DVG weer in Liempde tegen FC Schadewijk, de nummer 10. Uit werd in Oss nipt en onverdiend verloren met 4-3.
Man of the match was Wilco Voets.

DVG 2 boekte thuis wederom  een overwinning. Nu werd Avanti aan de zegekar gebonden. Roel van de Sande en Thijs van Dongen waren de Liempdse goalgetters, terwijl routinier Freek van Kempen heerste als een kapitein op het veld en man of the match was.    
                   

Auteur Rien Schalkx
Meer DVG voetbal nieuws >>>>


01-12-2013
 
 
DVG 1 - SCMH 1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)