&

Mariahout 1 - DVG 1

Tegenslag  velt DVG  tegen Mariahout.

De nummer drie van de ranglijst Mariahout werd verrast door een sterk DVG. DVG knokt voor lijfsbehoud en kwam fris uit de winterstop. Kansen waren er volop, maar door scheidsrechtelijke beslissingen bleven de drie punten in Mariahout en werd de plaatselijke voetbalclub periodekampioen.

DVG opende sterk en had een flink overwicht. Er waren kansen en doelpogingen en Martijn Caarls raakte in de 3e minuut al de paal. Bart de Windt en Johan van Gestel lieten zich niet onbetuigd en waren gevaarlijk voor de goal van Mariahout.  De verdediging van DVG had het goed op orde en slechts eenmaal was topscoorder Martijn van de Linden gevaarlijk. Doelman Sander van Eeuwijk
redde fraai.   Nadat Tarn van de Wiel in de 43e minuut na een vloeiende aanval  naast had geschoten soleerde Johan van Gestel  in de laatste minuut voor het rustsignaal door de verdediging en werd hij ruw onderuit gehaald.  Scheidsrechter Van Dijk floot voor een penalty maar verzuimde  voor deze overtreding een gele kaart te  geven, dat zou de tweede zijn geweest voor de verdediger van Mariahout. Dat had DVG in een riante uitgangspositie voor de tweede helft kunnen brengen.  Helaas tot ontsteltenis van DVG liet Wilco Voets deze  buitenkans liggen. Doelman Rick van de Heuvel stopte de zwakke inzet van Voets.

DVG was hierdoor in de tweede helft niet ontmoedigd en bouwde wederom een overwicht op.  De grootste kans kwam in de 64e minuut voor Martijn Schoenmakers die net naast kopte.  Bij een spaarzame aanval van Mariahout  stond Michel  Leenders  op randje buitenspel in koppositie en hij liet Sander van Eeuwijk kansloos. Protesten voor buitenspel leverden geen resultaat op.  Een minuut daarna werd de wedstrijd beslist. Wederom stond scheidsrechter Van Dijk aan de basis hiervan. Van grote afstand beoordeelde hij dat doelman Sander van Eeuwijk  een bal buiten het strafschopgebied met de handen  keerde en dat leverde rood op.  DVG bestreed tevergeefs deze versie en DVG moest met 10 man verder en tot overmaat van ramp maakte Van der linden met een meesterlijke vrije trap 2-0. Ondanks aandringen van DVG met een man minder  bleef de 2-0 op het scoreboard.

Door de uitoverwinning van Ollandia bij SCMH ziet de situatie van DVG er  niet goed uit. Volgende week spelt DVG thuis tegen SDDL uit Demen.  Een cruciale wedstrijd voor DVG.  DVG kan gezien het vertoonde spel tegen Marahout blijven hopen op de ommekeer.

Man van de wedstrijd was Johan van Gestel.

Ook DVG 2 speelde uit tegen Mariahout en wist deze belangrijke wedstrijd v oor de periodetitel niet te winnen. Het werd 3-2 voor de thuisploeg. De doelpuntenmakers van DVG waren Daan Voets en Bart van Ruremonde. Man of the match aan de zijde van DVG was Jaap Verhoeven.

De DVG dames speelde tegen Udi 19 en ook die wedstrijd ging verloren. DVG kwam  in de eerste helft door een penalty van Milou Welvaarts nog wel op 1-1, maar daarna werd  het in het laatste kwartier van de wedstrijd nog 3-1. Vrouw van de wedstrijd was Milou Welvaarts.