&

Ollandia 1 - DVG 1

DVG wint degradatiekraker tegen Ollandia.

Honderden mensen woonden de derby Ollandia tegen DVg bij. Zowel rondom het veld als op het terras genoten tarijke mensen van het lentezonnetje , een pilsje en een spannende wedstrijd. Het was geen hoogstaande wedstrijd, maar de spanning vergoedde veel. Met  nog vier wedstrijden voor de boeg hebben DVG en Ollandia respectievelijk 2 en 3 punten achterstand op nummer 10 van de ranglijst, Ruwaard. Er degraderen 2 ploegen rechtstreeks. Ollandia lijkt relatief het gemakkelijkste programma te hebben en kan komende week tegen Ruwaard al punten binnenhalen. DVG speelt thuis tegen NLC’03 dat ook nog niet helemaal veilig is voor klassebehoud. Een nieuwe zege  kan de positie van DVG aanmerkelijk verbeteren.

De eerste helft ging gelijk op met iets meer verzorgd veldspel van Ollandia. DVG was gevaarlijk in de spaarzame aanvallen, en Ollandia bouwde haar aanvallen op vanuit het middenveld.  Robert Erven was gevaarlijk met een afstandschot dat goed gepareerd werd door DVG doelman Sander van Eeuwijk.  Met name de laatste 10 minuten kwam DVG enkele keren gevaarlijk door via Bart de Windt,  Wilco Voets en aanvoerder Martijn caals die net voor rust in het zijnet  kopte.

Het publiek verwachtte een spannende voortzetting in de tweede helft, maar de wedstrijd liep toch anders. DVG zette het goede spel van het laatste deel van de eerste helft sterk door en Ollandia zakte wat terug. Een vrije trap van Wilco  Voets werd  nog onschadelijk gemaakt, maar in de rebound pikte uitblinker  Bart de Windt de bal op en knalde van 30 meer onhoudbaar in voor doelman Tom Wouters 0-1..  Ollandia drukte en het leverde nog een kopkans op voor de ervaren Rene Raaijmakers, maar de echte kansen ontstonden toch vooral van Liempdse zijde.  Jeroen Caarls kreeg een gote kans na een aanval uit het schoolboekje van de verdienstlijk ingevallen Twan van de Broek en Wilco Voets, maar die kans ging nog verloren.  In de 68e minuut was het wel raak. Twan van de Broek werd onreglementair verdedigd en Tarn van de Wiel schoot  uit de vrije trap mooi raak in de verre hoek; 0-2 en bekroonde daarmee zijn geode spel.
DVG had in de 74e minuut de wedstrijd definitief op slot kunnen gooien. Een vrije trap werd in het muurtje met de handen beroerd en de scheidsrechter Witsiers kende DVG een penalty toe. Wat in vorige seizoenen bijna een zeker doel[punt was, wil dit seizoen bij Wilco Voets almaar niet lukken. Voor de derde maal  miste hij vanaf elf meter en zijn poging eindigde torenhoog over het doel.

Ollandia kon het daarna niet meer opbrengen om nog echt druk op de liempdse helft uit te oefenen. DVG speelde relatief gemakkelijk de  wedstrijd uit in de wetenschap dat de rode lantaarn van de laatste plaats is overgedragen aan Ollandia.

Man van de wedstrijd was bij DVG Bart de Windt.

Dames DVG zetten hun goede reeks voorten wisten tegen Rhode een gelijkspel te behalen.
Verena eijkemans scoorde voor VG tweemaal. Vrouw van de wedstrijd was Marin de Rooij.

Auteur : Rien Schalkx