&

Schadewijk 1 - DVG 1

Onnodige nipte nederlaag DVG tegen Schadewijk

DVG begon de competitie 2013-2014 met een lastige uitwedstrijd tegen het sterke FC Schadewijk.
In Oss speelde zich een sportieve wedstrijd zonder kaarten af met een spannend verloop . De gastheren uit Oss hadden een sterke eerste helft, waren op dat moment beter, maar DVG had in de tweede helft toch een tijdje zicht op de drie punten.  Helaas waren de snelle en handige aanvallers van Schadewijk in het laatste kwartier de verdediging van DVG  toch de baas en bleven de punten in Oss 4-3.
Na in de beginfase een  onderling  aftasten van de krachten was DVG als eerste gevaarlijk in het strafschopgebied en dit leverde meteen  de 0-1 op. Een combinatie van Wilco Voets en Jeroen Caarls zette Bas van Houtum alleen voor de doelman en het was raak; de eerste goal van dit nieuwe seizoen door de spits van DVG 0-1.  Een veelbelovende start.

Schadewijk kreeg daarna echter snel een overwicht en dit leverde enkele hachelijke situaties op voor het doel van DVG met mooie reddingen van Sander van Eeuwijk. In de 20e minuut kwam de gelijkmaker toch door een strakke corner van Schadewijk die veel onrust in een overvol doelgebied veroorzaakte waarna Sander van de Ven de bal op ongelukkige wijze op het lichaam kreeg en de bal in eigen doel belandde 1-1. De overheersing van schadewijk hield in de eerste helft aan, maar mede door een afgekeurde goal  van de thuisploeg werd  de  1-1 ruststand bereikt.  Misschien wat onverdiend maar ook DVG had bij rust voor kunnen staan. Een hard genomen corner van Tarn van de Wiel werd door Bas van Houtum tegen de lat gekopt.  FC schadewijk zetten  aanvankelijk na de rust het goede spel voort en kwam verdiend op een voorsprong. In de 55e minuut maakte Sven Danen 2-1.  DVG liet het hoofd niet zakken, maar vocht zich terug in de wedstrijd en kwam veel vaker op de helft van Schadewijk en dit leverde in de 62e minuut een gevaarlijke situatie op in het strafschopgebied  waarbij Henk Brans hands veroorzaakte. Wilco Voets benutte de penalty koelbloedig 2-2.

Nadat een voorzet van Tarn van de Wiel net niet werd ingetikt was het in de 75e minuut wel raak voor DVG en leidde dat  tot een op dat moment verdiende voorsprong.  Jaap Verhoeven won op het middenveld een duel  en zocht  de ruimte rechtsvoor. Zijn scherpe voorzet werd knap ingekopt door Bas van Houtum 2-3.
DVG was door het gevarieerd aanvalspel van Schadewijk gewaarschuwd en mocht  niet op de lauweren rusten.  DVG bleef ook attent en loerde op gevaarlijke counters om de stand nog een beter aanzien te geven.  Toch waren het de aanvallers van Schadewijk die in de laatste 10 minuten de verdediging van de Liempdenaren te machtig waren. Roel van Bergen maakte de gelijkmaker en Nico Shlomo schoot  Schadewijk in de laatste minuten naar de overwinning 4-3.
Man of the match was Bas van Houtum.
Zondag 15 september speelt DVG haar eerste thuiswedstrijd op de Roode Bleek tegen VOW.  De ploeg uit Zijtaard verloor haar eerste thuiswedstrijd met 1-3.
DVG 2 begon de competitie  ook met een uitwedstrijd tegen SC Helmondia. Een mooi overwinning. De driepunter kwam tot stand na een ruststand  van 1-4 met een eindscore van 3-5.  Doelpuntenmakers aan Liempdse zijde waren Vinnie van Kleef (driemaal!), Freek van Kempen (1x en man of the match) en Roel van de Sande.

Auteur : Rien Schalkx