&

SCMH 1 - DVG 1

DVG blijft 4e klasser

Door een spannende en verdiende overwinning in de uitwedstrijd tegen SCMH uit Mariaheide haalde DVG de broodnodige 3 punten en nestelden de Liempdenaren zich uiteindelijk op de 6e plaats van de ranglijst. DVG Liempde startte op grond van de prestaties van vorig jaar deze competitie als een van de favorieten voor de te verdelen prijzen. Door onverklaarbare redenen wilde de voorbereidingen en het begin van de competitie niet het gewenste resultaat brengen.  Het is een moeilijke en geen lichtvaardige beslissing voor het bestuur om al snel in het seizoen de keuze te moeten maken om afscheid van de hoofdtrainer te moeten nemen.

Verenigingstrainers Arthur Brands en Jan Peijnenburg werden aangesteld. Dat leidde wel meteen tot een betere voetbalsfeer, maar aanvankelijk  leverde de trainerswissel nog geen  resultaten op . Na 10 wedstrijden stond DVG troosteloos met 1 punt onderaan. De technische staf werkte gestaag aan verbetering en een voorzichtige ommekeer werd duidelijk in de thuiswedstrijd tegen SCMH 4-1.De tweede periode belandde DVG in de middenmoot en in de laatste periode  deed DVG weer met de beste teams mee: 15 punten uit 7 wedstrijden.  Bijna nog lag er een prijs van periodetitel op DVG te wachten, maar CITO loopt daar mee weg op basis van een beter doelsaldo. Met deze spannende afloop is DVG toch erg content.

De eerste wedstrijd die dit het seizoen werd gewonnen was wedstrijd nummer elf tegen SCMH en ook de laatste wedstrijd van het seizoen moest van SCMH worden gewonnen. Zoveel was duidelijk dat  door het “pact van Boskant” Ollandia in de uitwedstrijd tegen Boskant klassebehoud zou bewerkstelligen, dus kwam het voor beide partijen SCMH en DVG geheel op eigen kracht aan. Na 45 minuten had SCMH de beste papieren en stond de thuisploeg met 1-0 voor door een doelpunt van clubtopscoorder Carli van Asseldonk. Op randje buitenspel, maar de treffer werd goedgekeurd door de prima leidende heer Smits. DVG was in de eerste helft zeker niet de onderliggende partij, maar zenuwen speelden de Liempdenaren de eerste 45 minuten parten. Na de rust was DVG de spanning de baas en ook SCMH. Met een sterke verdediging als uitvalsbasis trokken de Liempdenaren ten aanval.   Men bleef geloven in eigen kunnen en dat werd beloond in de 53e minuut door een doelpunt van Bas van Houtum  op aangeven van aanvoerder Martijn Caarls.  DVG koppelde vechtlust aan techniek en was daarna duidelijk sterker en gevaarlijk.

Martijn Schoenmakers werd in de 68e minuut ingebracht en daarmee kwam er een extra angel in het aanvalsspel van DVG.  DVG kwam nog eenmaal goed weg bij een van de steeds spaarzamer worden aanvallen van SCMH , maar in de 80e minuut kon de in grote getale opgekomen Liempdse supportersschare juichen. DVG nam een 1-2 voorsprong door fantastisch voorbereidend werk aan de zijlijn van Martijn Schoenmakers en Martijn Caarls rondde knap af.  SCMH wilde drukken en liet steeds meer gaten achterin vallen. Twan van de Broek liep door de verdediging heen en werd van achteren neergehaald. Een mooie kans van DVG werd om zeep geholpen en de scheidsrechter was met een gele kaart wel erg coulant.  Keeper Raaijmakers trok ten strijde en versterkte  bij corners en vrije trappen van SCMH de voorhoede, maar tot groot gevaar leidde dat niet. Maar wel aan de zijde van SCMH zelf. Zo snelde hij ver in blessuretijd, 8 minuten, terug naar zijn doel toen Martijn Schoenmakers werd aangespeeld,  die bedacht zich geen moment en gaf een lob over grote afstand  en net onder de lat verdween de bal in het doel: 1-3. SCMH was definitief verslagen en wist dat degradatie naar de vijfde klas haar lot was.

DVG blijft dus vierde klasser. Op basis van de tweede seizoenshelft zonder meer een verdiend resultaat.

Man van de wedstrijd was invaller Martijn Schoenmakers.