&

Boskant 1 - DVG 1

DVG 1 pakt derby winst op Boskant bodem

In een druk paasweekend met maar liefst 2 derby’s op het programma in het altijd goed voor het moraal als de eerste met winst wordt afgesloten. Het was druk langs de kant met een groot Liempds gehalte en dit betekent dat het voetbal leeft.  Boskant was in de eerste helft de bovenliggende partij en had een aantal goede mogelijkheden om de score, in de begin fase, te openen echter de afstandsschoten bereikte in veel gevallen het doel niet omdat er goed geblokt werd door de verdedigers.

En als er dan een bal doorheen kwam stond doelman Sander van Eeuwijk op de goede plek. DVG speelde te ver naar achter om druk te kunnen zetten op de opbouw van Boskant en het balbezit in die fase was van korte duur omdat er geen aanspeelpunten voorin waren. DVG deelde toch een paar venige speldenprikken uit zoals een schot van Tarn van de Wiel dat door de Boskantse goalie ternauwernood tot hoekschop verwerkt kon worden. Het gevaar van de counter werd in de 13e minuut niet goed ingeschat en het was Aaron van Dooren die handig een paar verdedigers omspeelde en uiteindelijk ook de keeper; 0 – 1. DVG kreeg echter nog niet overhand en Boskant had een goede mogelijkheid op de gelijkmaker toen een voorzet op de 16m werd teruggelegd echter de balbehandeling was matig en dus de kans verkeken. Een dropkick van Tarn van de Wiel zeilde naar de bovenhoek maar de Boskantse goalie, eigenlijk al gestopt bij de selectie maar vanwege een blessure toch weer in de selectie, redde knap. De ruststand was 0-1 en de neutrale toeschouwer zag een open wedstrijd met een uitstekend leidende scheidsrechter.

De smaak van de thee was DVG duidelijk beter bevallen dan Boskant en nu waren de rollen omgekeerd. DVG speelde een 15-20 meter verder naar voren en kon nu wel de Boskantse opbouw in een vroegtijdig stadium ontregelen en dit leverde een paar riante mogelijkheden op. Een teruggetrokken bal van Aaron van Dooren kwam bij Sander van de Ven die met de binnenkant van de schoen de verre hoek opzocht maar miste op een haar na. Meteen daarna soleerde Tarn van de Wiel door de verdediging en was het geluk aan de zijde van de keeper want de bal bleef uiteindelijk tussen zijn benen liggen. Een 0-2 hing in de lucht en zou ook de beslissing van de wedstrijd betekenen. Een vrije trap van Wilco Voets bereikte Martijn Caarls en zijn kopbal had bij menig keeper een doelpunt opgeleverd maar zijn inzet werd vakkundig tot corner verwerkt. Boskant stelde hier in de tweede helft maar weinig tegenover en een afstandsschot werd door Sander van Eeuwijk tot corner gebokst. Het uitblijven van de tweede treffer betekende wel dat de wedstrijd tot de laatste minuut spannend bleef echter de gelijkmaker kwam er niet meer. Het feit dat er meerdere spelers tot man of the match gekozen had kunnen worden en meerdere mensen ook andere spelers voordroegen betekende een goede team prestatie.

De keuze voor man of the match: Wilco Voets.
De eerste horde van het paasweekeind is genomen en nu volgt op maandag de tweede: uit naar Ollandia. De uitslag van VOW (winst op Herpinia) gaf al wat lucht echter helemaal veilig zijn de Ollanders nog  niet en derhalve staan er dubbele belangen op de wedstrijd van maandag.