Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Cito 1 - DVG 1
 

 

DVG verliest van hekkesluiter CITO

Als de koploper van de rode lantaarndrager verliest is dit veeal te wijten aan onderschatting of de instelling van de spelers. Dit was zondag 12 oktober geenzins aan de orde maar DVG speelde de eerste helft niet op het niveau van de laatste weken. De beslissingen van de scheidsrechter hadden duidelijk een nadelige invloed op de concentratie van de spelers en daarmee indirect ook op het eigen spel.  De arbitrale beslissingen ontlokten ook reacties bij het publiek en hoewel de opmerkingen geenszins kwetsend waren vond de scheidsrechter het nodig om een korte adempauze in te lassen. Een beslissing die gelet op de sportieve sfeer binnen het veld door niemand werd begrepen.

Terug naar waar het in het een voetbalwedstrijd over moet gaan: het voetbal. En dit was in de eerste helft duidelijk in het voordeel van CITO dat veel ruimte kreeg aan de rechterkant in de persoon van Bas van Rooij. Het eerste doelpunt viel in de 23e minuut, een dieptepass door het midden werd opgepakt door spits Jordy Hoeks die de Liempdse doelman kansloos liet. DVG stelde hier maar een paar kleine kansen tegenover. Zo was er een goede mogelijkheid van Martijn Caarls, echter zijn schot ging ruim over. Hierna was het CITO dat opnieuw doel trof na een kopbal van Bas van Rooij. In de 2e helft nam DVG langzaam aan het heft in handen en vooral de slag op het middenveld viel meer en meer uit in het voordeel van DVG. Daardoor werd CITO steeds verder in de verdediging gedrukt. Een rush van Bart de Windt bracht hem alleen tot voor de keeper die vervolgens ook behendig werd omspeeld.

Deze aansluitingstreffer gaf de talrijke DVG aanhang ook weer hoop en CITO had het in deze fase lastig. In de counter was CITO toch een paar keer dicht bij de beslissing maar die bleef uit. Bas van Houtum had een paar goede mogelijkheden achter elkaar maar was ongelukkig in de afronding en werd later vervangen door Roel van de Sande. Een vrije trap van Peter Versantvoort had een beter lot verdiend maar spatte uiteen op de buitenkant van de paal. In de typische stijl van Roel van de Sande, hangend tegen de verdediger, draaide hij behendig om zijn tegenstander en haalde vervolgens vol uit. De CITO-doelman had het nakijken daarmee stond de 2-2 op het bord.
In de resterende tijd had DVG twee opties : consolideren of gaan voor de overwinning ? Men koos voor het laatste maar spits Jordy Hoeks van CITO dacht daar anders over en zijn lage schuiver bracht CITO de overwinning: 3-2.
Complimenten aan beide teams van vandaag die de wedstrijd niet lieten ontsporen. De overige uitslagen van vandaag waren dermate gunstig dat DVG de koppositie behield maar de ranglijst schuift wel in elkaar en hierdoor is het verschil tussen de koploper en de laatste plaats maar 7 punten.

Volgende week zijn de rood-gelen vrij en daarna wacht de thuiswedstrijd tegen Schadewijk dat vandaag, thuis, knap won van SES.
Bart de Windt werd uitgeroepen tot man of the match mede door zijn sterke aansluitingstreffer.

Het tweede team verloor met 2-0 van Prinses Irene en hier was het Mark van de Dungen die, na een lange blessure periode van maar liefst 2,5 jaar, zijn rentree maakte. Hier was Jaap Verhoeven man of the match.

Dames 1 had er zin in vandaag en thuis werd het arme VOW met een 13 – 0 nederlaag naar huis gestuurd. Beste speelster was vandaag Gabi van der Steen.

Auteur Toon van Ruremonde
Meer DVG voetbal nieuws >>>>


12-10-2014
 
 
Cito 1 - DVG 1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)