&

DVG 1 - FC Schadewijk 1

Puntendeling DVG en FC Schadewijk.

Na een verloren wedstrijd (uit tegen CITO) willen voetballers over het algemeen maar een ding: een volgende wedstrijd. In dit geval moest DVG even een weekje rust nemen omdat het beker/inhaal er tussendoor kwam. Dit gold overigens ook voor Schadewijk wat de laatste wedstrijd ook verloor en wel van Juliana Mill. DVG had de juiste wedstrijd instelling en wilde tegen FC Schadewijk zeker een goed resultaat neerzetten ongeacht de belangen van een naderende periode titel. Als je goed speelt, en wint, komen prijzen als extra bonus. En goed spelen deed DVG vandaag zeker wel, echter het was ongelukkig in de afronding. Alle voorzetten en terug gelegde ballen vonden niet het juiste eindstation en derhalve viel de bevrijdende eerste treffer niet. Er waren diverse goede kansen in de eerste helft voor Martijn Caarls die een goed terug gelegde bal van Roel van de Sande overschoot. Ook Bart de Windt was onfortuinlijk in een rush door het midden van de verdediging van Schadewijk waarbij hij licht van achteren werd aangeraakt waardoor zijn schot over het doel ging. Schadewijk stelde daar maar weinig tegenover en de lange ballen stichtte nauwelijks gevaar voor de DVG defensie waar Jeroen Caarls, na een blessure periode, weer zijn rentree maakte en soeverein heerste.

De rust werd bereikt met een 0-0 stand. In de tweede helft kwam Schadewijk iets scherper uit de kleedkamers en vooral invaller Nico Shlomo bleek een plaag voor de Liempdse defensie. Een voorzet vanaf de achterlijn werd door spits Groenendijk via de bovenkant van de lat over geschoten. In die fase verdedigde DVG niet kort genoeg op de bal en liep een beetje achter de feiten aan zonder het geloof en overtuiging te wekken te wekken dat winst vandaag niet mogelijk zou zijn. Zoals een diepe bal op rechts, een voorzet van Rik van Ruremonde en de kopbal van Martijn Caarls echter die belandde recht in de handen van de Osse keeper. Tarn van de Wiel werd ingebracht en een van zijn eerste acties spatte uiteen op beide vuisten van de Osse goalie. Een ingestudeerde vrije trap had een beter lot verdiend echter de uitvoering was niet ideaal en mondde uit in een schotje over het doel. Jeroen Caarls liep een beetje ongelukkig tegen een tweede gele kaart aan en Schadewijk wist dit numerieke overwicht niet uit te buiten. Het was DVG wat met een beetje meer geluk toch nog de overwinning naar zich toe zou kunnen trekken maar een vrije trap van Wilco Voets bereikte Martijn Caarls net niet. En dat was een beetje de eind conclusie van vandaag: net niet. Gezien het spelbeeld was een overwinning verdiend maar dan moet er uiteraard wel gescoord worden.
Man of the Match was Wilco Voets.

DVG 2 leed een nederlaag en na een 1-0 voorsprong waren er mogelijkheden op een veilige 2-0 maar die viel niet. Uiteindelijk werd met 1-3 verloren. Man of the Match was hier: Piet van der Velden.
De dames verloren ook, uit bij Vorstenbossche Boy’s (Girls) met 3-1. Hier werd Danique van de Sande uitgeroepen tot beste speelster.

Volgende week dinsdag is er wedstrijd voor de Brabant Cup, uit tegen Gemert om 20:00 en volgende week spelen e rood/gelen uit tegen VOW, aanvang hier is om 14:30 uur