&

DVG 1 - Nijnsel 1

DVG zegevierd in de eerste thuiswedstrijd

Na 6 jaar verslagen te hebben gelezen van onze aftredende voorzitter Rien Schalkx aan mij eer om zijn verslagen te evenaren en het zal niet makkelijk zijn om dit niveau te evenaren
Vandaag stond de eerste thuis wedstrijd op het programma tegen een vooraf als titel kandidaat bestempelde tegenstander Nijnsel .

Het was operation Market Garden die al roet in  de voorbereiding gooide waardoor menig supporter de aftrap niet haalde. De openingsfase was voor Nijnsel die in de begin fase fel van start ging en DVG in de defensie terug drukte.  In de 19 minuut was er onvoldoende reactie in de defensie van DVG en kon Nijnsel meerdere keren aanleggen voor de openingstreffer en uiteindelijk was het aanvoerder, Koen Berkvens die doeltreffend uithaalde 0-1.

DVG leek na dit doelpunt meer rust uit te stralen en naarmate de eerste helft vorderde ontstond een licht overwicht met meerdere kansen. Martijn Caarls was dicht bij de gelijkmaker maar zijn inzet, vlak voor het doel ging net voorbij de paal. Net voor de belangrijke rust was DVG wel doeltreffend en een inzet van Twan van de Broek werd door aanvoerder Martijn Caarls achterwaards voorbij de Nijnsel doelman gekopt. Na rust was DVG de bovenliggende partij en in de 54e minuut was het Bas van Houtum die een inzet zag gekeerd door de Nijnsel defensie en het was een oplettende opkomende linker verdediger Johan van Gestel die onhoudbaar inschoot. 2-1.

Na deze treffer was het Nijnsel die het initiatief weer naar zich toe trok en DVG had alle moeite om zich onder deze druk uit te spelen.  Het overwicht van Nijnsel in deze fase resulteerde wel in een paar kansen maar uiteindelijk hield de DVG defensie onder leiding van Mickel Schuurmans en Sander van de Ven stand en derhalve zegevierde DVG in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Trainers duo  Jan Peijnenburg en Arthur  Brands spraken na afloop van “een team prestatie”.
Man of the match was Twan van de Broek.
Ook DVG 2 boekte een belangrijke eerste overwinning uit tegen Heeswijk 3 met 1-4 en hier was good old “Piet van der Velden” man of the match.
De dames wonnen uit tegen WHV door 2 doelpunten van Milou Welvaarts welke tevens tot woman of the match werd uitverkoren.