&

DVG 1 - NLC 03 1

Verdiende overwinning DVG tegen NLC `03

Nu het einde van de competitie nadert en de beslissingen naderbij komen is het belangrijk om  de focus op de eigen wedstrijden te behouden. Daar heb je een eigen inbreng in en na afloop kan dan de balans worden opgemaakt en kunnen de berekeningen opnieuw toegepast worden. Na vandaag zijn er nog drie competitie wedstrijden en een vervolg hiervan komt steeds dichterbij.

Vandaag kwam NLC’03 op bezoek, een ploeg die zich nagenoeg veilig heeft gespeeld. Dat de punten zomaar weggegeven zouden worden was overigens niet te merken aan het vertoonde spel.  Vooral in de eerste helft was NLC’03 niet ongevaarlijk echter de echte overtuiging ontbrak. In de 15e minuut was het eerste wapenfeit te noteren en dat leverde meteen het eerste doelpunt van de wedstrijd op.
Wilco Voets werd in de diepte weggestuurd en kwam in botsing met de uitlopende keeper waarna de bal in de voeten van de meegelopen Aaron van Dooren kwam. Hij omspeelde handig nog een verdediger en tenslotte ook de opgekrabbelde keeper: 1-0. Een toegekende vrije trap, genomen door Peter Versantvoort, was een goede mogelijkheid voor de 2-0 echter de keeper ging gestrekt naar de bovenhoek en voorkwam daarmee een zeker doelpunt. NLC was vervolgens gevaarlijk in een situatie waarbij de bal smoorde echter Sander van Eeuwijk kon de bal over de achterlijn werken en de aansluitende hoekschop leverde niets op. Ook een strakke voorzet van NLC vond geen aansluitende voet en ging als een losse flodder voorlangs.

Na rust ontstonden gevaarlijke situaties waarbij het veld een rol speelde. Een paar keer werd er terug gespeeld op de DVG doelman maar het hobbelige veld en de wind zorgde ervoor dat de bal niet ver genoeg weggewerkt kon worden. NLC kon hiervan echter niet profiteren. In de 55e minuut was het Tarn van de Wiel die de bal goed in de loop kreeg aangespeeld en de keeper kansloos liet en dit betekende eigenlijk de beslissing van de wedstrijd. Toen Tarn in de 65e minuut in een soortgelijke situatie ook nog de 3-0 binnen schoot zat het slot er definitief op. NLC probeerde het nog wel maar verder dan een paar schoten over het Liempdse doel kwam het niet. Door het puntverlies van zowel SES als ook CITO heeft DVG een flinke voorsprong op de 3e plek genomen en die geeft recht op het spelen van de nacompetitie. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Juliana Mill op het programma en kan de onverdiende thuis nederlaag gerevancheerd worden.
Man of the Match was Martijn Caarls.

DVG 2 verloor uit tegen Avesteyn met 3-0. De DVG dames verloren hun uitwedstrijd ,tegen Nijnsel, ook en wel met 3-2. Na een 2-0 achterstand werd het nog wel gelijk (2x Romy van Oorschot) maar Nijnsel scoorde vervolgens nog een keer. Hier werd Milou Welvaart Woman of the Match.