&

DVG 1 - VOW 1

DVG pakt winst op hekkensluiter VOW 1

Hekkensluiters zijn bij voorbaat niet kansloos maar als er tegenslag voordoet is er vaak de rek uit en valt het collectief uit elkaar .De uitwedstrijd was al een uiterste van kansen en doelpunten en uiteindelijk een gelukkige overwinning voor DVG. De thuis wedstrijd tegen VOW was min of meer een kopie. Al i de eerste 5 minuten waren er de kansen op een voorsprong van 1 of 2 doelpunten. Een goed schot van Wilco Voets belande op de binnenkant van de paal en ging vervolgens voorlangs. Een tweede doelkans van Aron van Dooren leverde ook al niet de gewenste vroege voorsprong op. Dit waren de kansen in de eerste 5 minuten. VOW putte moed uit deze gemiste kansen en was gaande weg de gelijkwaardige en betere ploeg en won vaak de bekende tweede bal. In de 23e minuut nam VOW zelfs een voorsprong en net voor de rust was DVG gelukkig dat het niet tegen een 0-2 aanliep.

De ommekeer viel begin tweede helft waar DVG in een periode van 6 minuten een achterstand omboog in een 3-1 voorsprong. Een rush van Daan Voets resulteerde in een voorzet op, neefje, Wilco  die vrij eenvoudig de gelijkmaker binnenschoot. Kort daarop werd Roel van Sande tot 2 keer toe aangetikt binnen de 16m en de toegekende penalty werd door Peter Versantvoort feilloos binnen geschoten.  De overwinning werd door het chocoladebeen van Tarn van de Wiel nagenoeg veilig gesteld al was het schot bijna gekeerd door de VOW doelman. De bal ging tergend langzaam over de doellijn. De fase daarna waren er legio kansen op een 4-1 voorsprong echter die viel niet en had VOW toch een aantal situaties waarop de aansluitingstreffer kon vallen maar het geluk was niet aan hun zijde. In de 90e minuut viel dan toch nog de 3-2 maar echt spannend werd het niet meer.

Man of the match was Wilco Voets.

DVG 2 verloor thuis van Erp 3 en kwam in de eerste helft met 10 man te staan en verloor uiteindelijk met 1-3. Man of the Match was Brod van de Sande.

De DVG dames moesten uit tegen Gemert 2 en verloren met 3-1, hier werd Gabi van de Steen uitgeroepen tot beste van de wedstrijd