&

Herpina 1 - DVG 1

DVG zegeviert in enerverende strijd over Herpinia

Na zes jaar wekelijks het verslag van DVG te hebben verzorgd, werd ik in het allerlaatste verslag op mijn wenken bediend. In een meer spannende dan goede wedstrijd wist DVG de volledige winst mee naar Liempde te nemen. Er gebeurde zoveel dat 1 A4-tje onvoldoende plaats zou bieden om alle wapenfeiten van de wedstrijd te benoemen. DVG leek al na 20 minuten met een verdiende 2-0 voorsprong de buit binnen te hebben, maar Herpinia bood gaandeweg de wedstrijd steeds meer tegenstand en de drie punten werden uiteindelijk met de hakken over de sloot binnengehaald. In met name de tweede helft werd een strijd op het felst van de snede uitgevochten, een  conditionele veldslag, en bleek DVG net over wat meer raffinement en conditie te beschikken waardoor de zege toch bij de ploeg terecht kwam die er op basis van het vertoonde spel het meeste recht op had.

Na de bewonderenswaardige eindspurt vorig seizoen, die leidde tot klassenbehoud in de laatste wedstrijd, én een geslaagde voorbereiding met een overwinning onder andere op tweede klasser Heeswijk, begon DVG met veel vertrouwen aan de openingswedstrijd van het seizoen 2014-2015. Uit tegen de gedegradeerde derde klasser Herpinia. En hoe begon DVG! Al na  87 seconden lag  de bal in het net en stond de 0-1 op het scorebord.  De eerste aanval van DVG leidde tot een corner, die door Twan van de Broek op maat werd voorgezet. Bas van Houtum met zijn grote sprongkracht toornde boven iedereen uit en kopte knap in.  Na enkele nieuwe aanvallen van DVG leek Roel van de Sande in de 19e minuut op weg naar de 0-2. Hij strafte klungelig uitverdedigen af en snelde naar het vijandig doel, waarbij hij onreglementair van achteren werd gestopt. De laatste man  van Herpinia kwam er met een gele kaart zeer genadig af en DVG moest het doen met een vrije trap van 25 meter. Maar die bleek aan specialist Peter Versantvoort wel besteed. Met zijn geweldige traptechniek plaatste hij de bal, niet voor de eerste keer in zijn loopbaan, onhoudbaar in de bovenhoek.  DVG kreeg vervolgens kansen, mede door goed werk van Tarn van de Wiel en Mickel Schuurmans,  om de wedstrijd definitief op slot te gooien, maar die kansen werden door de voorhoede gemist.
De eerste waarschuwing kwam in de 30e minuut van Jelco Danen, maar zijn doelpoging belandde nog tegen de paal en meteen daarna liet spits Ivo Aalst een geweldige kans, mede door prachtig redden van doelman Sander van Eeuwijk, onbenut.
In blessuretijd was het wel raak.  Ivo van Aalst maakte met een kopbal 1-2. Terwijl de supporters na de rust nog de weg naar het veld moesten vinden, bleek dat de thee de thuisploeg uitstekend was bekomen. Nog in de eerste minuut na rust  kreeg Herpinia een vrije trap schuin voor de goal van DVG toegekend. Het muurtje bleek minder goed gemetseld en de trap van Tom van Zuijlen verdween in de benedenhoek.

Daarna regen beide ploegen hele mooie kansen aaneen. DVG had door het positie- en combinatiespel meer overwicht, maar  Herpinia lag voortdurend op de loer met levensgevaarlijke snelle counters. Invaller Bjorn Manders miste een opgelegde kans en Jelco Danen raakte de bal. Over het algemeen verstond de verdediging van DVG met Sander van de Ven  aan het hoofd, haar mannetje.  Martijn Caarls zorgde in de voorhoede enkele malen voor groot gevaar en ook Bart de Windt en Roel van de Sande  lieten zich niet onbetuigd. Twan van de Broek en Bas van Houtum flikten met een corner bijna opnieuw het kunstje uit de tweede minuut, maar nu bracht doelman Ralf van Son redding.  Noodgedwongen moest DVG enkele malen wisselen, maar met de komst van Daan Voets, Johan van Gestel en Wilco Voets verzwakte DVG niet. Het doorschuiven van Rik van Ruremonde in de tweede helft bleek een gouden greep van het trainersduo Arthur Brands en Jan Peijnenburg