&

Juliana Mill 1 - DVG 1

DVG nacompetitie veilig gesteld

Het was lekker weer langs de lijn in het Milse en de DVG’ers hadden er zin in vandaag. Al in de eerste minuut had DVG op een voorsprong moeten komen toen een slimme Aaron van Dooren een balletje liet lopen echter het schot van Sander van de Ven ging naast. Juliana Mill nam kort daarop een voorsprong toen een voorzet door de Milse aanvaller vrij aangenomen kon worden en de afgelegde bal werd onhoudbaar ingeschoten: 1-0.

Er ontstond een levendige eerste helft met legio kansen voor de DVG’ers echter ook Juliana had een paar goede mogelijkheden. Een hoekschop kwam bij de vrijstaande Martijn Caarls en het publiek dacht aan de gelijkmaker maar de bal belande aan de verkeerde kant in het zijnet. Juliana had een riante kans op de 2-0 maar een kopbal naar de grond werd met een goede reflex van Sander van Eeuwijk onschadelijk gemaakt. De volgende kans was voor Wilco Voets die de diepte werd ingestuurd en binnen de 16 meter werd gevloerd. Tot verbazing van het publiek gebeurde er vervolgens niets:  geen terechte penalty, geen rode kaart maar gewoon doorspelen was het oordeel van de scheidsrechter. Toch bleef DVG geloof houden in een goede afloop en werden er steeds nieuwe kansen uitgespeeld maar het doelpunt wilde nog niet vallen. Een counter via Aaron van Dooren was kansrijk en de meegelopen DVG’ers trokken op het juiste moment de gaten zodat Aaron aan de bal kon blijven maar de afronding was onvoldoende. Meteen daarop was het wel raak. Een voorzet van Mickel Schuurmans bereikte Aaron van Dooren en zijn schot werd gekeerd door de doelman maar in de rebound was Aaron alerter en doortastender dan de verdediging en dit betekende de verdiende gelijkmaker. Het werd voor rust nog 1-2 toen een voorzet van de doorgelopen Peter Versantvoort door Sander van de Ven met een venig schot in de korte hoek werd afgerond. Ook na rust was het een goed voetballend DVG dat de ruimtes opzocht en via goede combinaties ook kansen creëerde.  Een lobje van de steeds sleurende Wilco Voets ging over het doel. In de 67e minuut werd er een handsbal geconstateerd door de scheidsrechter op zo’n 20 meter van het Milse doel en Tarn van de Wiel was de aangewezen schutter. Zijn schot in de korte hoek ging via de vingertoppen van de keeper maar het betekende wel een 1-3 voorsprong. DVG bleef er kort opzitten en Juliana Mill ging wat opportunister spelen en dit leverde in de 74e minuut de aansluitingstreffer op: 2-3. Toch werd DVG hier niet nerveus van en speelde de wedstrijd verder uit zonder echt in de problemen te komen. Met deze overwinning is DVG zeker van de nacompetitie. Hierin worden in de eerste ronde 2 wedstrijden gespeeld tegen periode kampioen van de klasse 4G. De winnaar hievan speelt opnieuw uit en thuis en bij winst is promotie een feit. Bij verlies in de tweede ronde is er nog 1 wedstrijd op neutraal terrein waarbij de winnaar alsnog naar de 3e klasse mag. Kortom de competitie krijgt nog een spannend vervolg.
Man of the match was Wilco Voets.

DVG 2 speelde thuis tegen Mariahout en tot 2 keer werd een achterstand geneutraliseerd maar uiteindelijk had de tegenstander het hoogste woord en won met 2-4. Hier werd Brord van de Sande tot man of the Match benoemd.

De DVG dames speelde afgelopen donderdag al een inhaal wedstrijd tegen Keldonk en was bijzonder productief, weliswaar in de 2e helft. Het werd uiteindelijk een 6-1 overwinning. Woman of the Match was hier Odette Saris, ondanks 3 doelpunten van Milou Welvaarts en 3 van Romy van Oorschot.
Vandaag werd er opnieuw gewonnen, thuis tegen de vrouwen van de Rakt. Een 2-0 ruststand was de basis voor een 3-1 overwinning en vandaag was Stans Beerens de beste.