&

Nijnsel 1 - DVG 1

DVG 1 laat winst over aan kampioen Nijnsel 1

De belangen van DVG waren zondag 3 mei duidelijk anders dan kampioen Nijnsel. Het thuis team wilde de ongeslagen status in eigen huis houden en aan de scheidende trainer nog een overwinning meegeven. DVG daarentegen keek al vooruit naar volgende week waar de nacompetitie voor de boeg staat en met een duidelijke andere opstelling het veld inging als normaal gesproken. Het was maar goed dat de regen pas viel nadat de aftrap al had plaatsgevonden anders waren er misschien minder DVG’ers naar Nijnsel  vertrokken.

Al in de 3e minuut viel het eerste doelpunt een voorzet werd via de onderkant van de lat ingeschoten en de 2-0 kwam er na 17 minuten. Met een fraaie lob werd Sander van Eeuwijk geklopt. DVG kon daar maar weinig tegenover stellen en behoudens een klein kopkansje van Rik van Ruremonde waren de aanvallen veelal onvoldoende. Met een 3-0 ruststand zochten de toeschouwers de kantine op. De eerste echte aanval van DVG volgde in de 56e minuut maar toen had Nijnsel al de 4-0 gescoord. Aaron van Dooren had de beste kans op deze ere treffer maar zijn inzet ging via de keeper naast het doel. Gezien de inzet en goede wil was een doelpuntje wel verdiend maar het mocht niet baten. Good Old Piet van der Velden nam voor de tweede keer afscheid van de selectie en ook 2keer tegen Nijnsel.
Volgende week begint de nacompetitie en zullen we zien of het een goede keuze is geweest om een aantal basis spelers rust te gunnen. In ieder geval zijn er geen blessures of schoringen bij gekomen dus in dat opzicht is het toch nog een geslaagde zondag. DVG speelt in de eerste ronde, uit, tegen Hapse Boys en vervolgens volgt hopelijk het thuis voordeel.

Man of the Match vandaag was het DVG publiek wat weer talrijk aanwezig was, de technische staf koos voor aanvoerder Martijn Caarls.

DVG 2 speelde thuis tegen Heeswijk, kwam al vroeg in de wedstrijd met 0-1 achter en na een 3-1 voorsprong werd het uiteindelijk nog een gelijkspel 3-3. Hier werd Teun van der Meyden Man of the Match.

De dames sloten de competitie af met een thuis overwinning op WHVdoor doelpunten van Stans Beerens en Woman of the Match, Moniek van Esch, zorgde met haar doelpunt voor de beslissing 2-0.