&

Acht 1 - DVG 1

DVG sluit seizoen af met verlies

De laatste competitie wedstrijd tegen Acht werd zondag 16 mei verloren, eindstand 3-2.
Voor Acht waren de belangen duidelijk anders als voor DVG. Bij een overwinning lonkte zelfs nog een tweede plaats op de ranglijst en ook zou men zich dan plaatsen voor de nacompetitie. Acht moest echter in de 3e minuut al een tegentreffer incasseren. Door te lang treuzelen van de keeper werd zijn uittrap geblokt door Wilco Voets waardoor DVG dus al snel op een 0-1 voorsprong kwam. Acht was meer in balbezit maar kansen konden we niet noteren. In de 26 minuut kreeg Acht een vrije trap, net buiten de 16 meter. De scheidsrechter vertelde tegen de DVG verdedigers dat er eerst gefloten moest worden. Hijzelf was nog met de muur op afstand te zetten en Sander van Eeuwijk stond ook in de hoek de muur zou afschermen. Acht nam toch de vrije trap en plaatste de bal in de opengelaten hoek. Tot ieders verbazing wees de scheidsrechter ook nog naar de midden: 1-1.

Dit doelpunt had nooit goedgekeurd mogen worden. In een soortgelijke situatie waarin DVG de vrije trap mocht nemen bleef de scheidsrechter zelfs net voor de bal staan. In een kopduel van Bart de Windt met de keeper van Acht, welke buiten zijn 5meter gebied was uitgekomen, werd opnieuw in het nadeel van DVG beslist. Net voor rust kwam Acht op voorsprong. Een hoekschop werd niet goed verdedigd en de bal werd van dichtbij binnen getikt: 2-1. Net na rust had Acht een riante mogelijkheid om de voorsprong verder uit te breiden maar de inzet ging over het doel van Sander van Eeuwijk. Een snelle ingooi van Wilco Voets bereikte Luuk van de Ven die ongehinderd de 16 meter in mocht lopen. Zijn voorzet werd door Bas van Houtum goed ingeschoten: 2-2. Dit gelijke spel zou ook passen bij het beeld van de wedstrijd, Acht probeerde het wel maar echt gevaarlijk was het allemaal niet. Toch bleven de 3 punten bij de thuisploeg toen een inzet van richting werd veranderd door een verdediger van DVG. Sander van Eeuwijk, die vandaag zijn laatste wedstrijd speelde in DVG 1 was toen kansloos.
Een publiekswissel werd door het Liempdse publiek met geklap ondersteund. Sander van Eeuwijk die na 9 seizoenen een treetje lager gaat voetballen had graag de nul gehouden maar dat zat er na die 1e vrije trap al niet meer in.

DVG 2 speelde vandaag zijn 2e wedstrijd in de nacompetitie en verdedigde daarbij een 2-1 voorsprong, behaald in de thuiswedstrijd op zaterdag 15 mei. Olympia ’18 uit Boxmeer was de tegenstander en die had al vroeg in de wedstrijd het verschil kunnen goedmaken. Ronald Martens was echter in goede vorm en stond keer op keer op de goede plek. DVG kwam niet echt in het spel en Olympia verprutste gelukkig de ene na de andere kans. Ruststand was 0-0. Toen stond DVG al met 10 man  vanwege een directe rode kaart.  In de 2e helft was het een richtingsverkeer richting het doel van Ronald Martens. In een van de goede uitvallen had DVG kunnen scoren maar het duurde te lang voordat er geschoten werd. Daardoor kregen de verdedigers weer de kans om het schot te blokken. De tijd ging in het voordeel spelen van DVG maar 10 minuten voor tijd werd de thuisploeg geholpen door de scheidsrechter. Een handig uitgelokte overtreding betekende een strafschop voor Olympia. Ronald Martens zat in de goede hoek maar kon de bal net niet genoeg van richting veranderen. Door dit resultaat moest er verlengd worden. Al in de eerste verlening werd het 2-0 voor Olympia en werd het moeilijk voor DVG. Ondanks de grote inzet viel de bal vandaag niet op de goede plek.

Komende zondag een nieuwe kans om een prijs te pakken als DVG-2 de beker finale speelt in Nistelrode tegen het Limburgse RKHBS uit Heerlen.