&

DVG 1 - Acht 1

Pijnlijk verlies voor DVG

Na een tweetal nederlagen en een voetbal loze zondag speelde DVG vandaag, thuis, tegen Acht. Acht staat achtste en bij een overwinning wordt het gat met de bovenste helft langzaam maar zeker gedicht. DVG daarentegen moet oppassen de aansluiting met de bovenste regionen niet te verliezen. Een overwinning is dus voor beide partijen belangrijk in deze fase van de competitie.

Het team van Acht bleek dit in de openingsfase beter in de gaten te hebben dan DVG. Er was in de begin fase een duidelijk veldoverwicht voor de gasten. Toch was het DVG dat op voorsprong kwam.  Een hoekschop werd ingekopt maar van de lijn weggehaald en de bal werd opnieuw ingebracht. Ruud Pijnenburg kopte diagonaal binnen, 1-0. Ondanks dat Acht het betere veldspel had en feller in de duels aanging was het DVG dat verzuimde om de voorsprong verder uit te bouwen. Een lepe bal van Peter Versantvoort over de Achtse verdediging kwam in de voeten van Twan van den Broek maar zijn inzet werd tot corner verwerkt. Een bekeken lobje van Randy Stuurman was net te laag. Het was Acht dat steeds voorop ging in de strijd en het beste met de omstandigheden om wist te gaan. In de 28e minuut kon Sander van Eeuwijk nog redding brengen maar even later werd het toch gelijk.

Dwars door het midden lag de verdediging open en in een 1 op 1 situatie had de Liempdse goalie geen verweer, 1-1. Niet veel later was opnieuw een redding nodig om de achterstand te voorkomen. Die kwam er uiteindelijk net voor rust alsnog. Opnieuw tastte de verdediging mis en werd er vrij voor de DVG doelman niet getwijfeld. Dit bleek uiteindelijk de winnende te zijn. Na rust was het veldspel van DVG niet veel beter. Een geplaatst schot van Peter Versantvoort miste het doel en naarmate de tijd vorderde waren er kansen op een 1-3 achterstand maar ook op de gelijkmaker. Randy Stuurman had de beste mogelijkheden maar was ongelukkig in de afronding. Met nog 2 wedstrijden voor de winterstop is het zaak voor DVG om de linies gesloten te houden en de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Kortom volop werk voor de technische staf en de selectie spelers.
Man of the Match vandaag: Randy Stuurman.

DVG 2 had een riante voorsprong van 3-0 maar de 3-1 net voor rust was voor Rhode de bekende rode lap. Na rust scoorde Rhode, met de wind in de rug, nog 2x derhalve een 3-3 eindstand.
Man of the Match, met 2 doelpunten, was Roel van de Sande.