Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

DVG 1 - Puspharia 1
 

 

DVG 1 boekt eerste competitie overwinning tegen Puspharia 1

DVG wint 1e thuisduel in nieuwe klasse
In een avondwedstrijd heeft DVG de eerste punten gepakt in de thuiswedstrijd tegen het internationaal samengestelde studententeam Pusphaira uit Eindhoven, uitslag 3-1Het doorgaan van dit duel was nog onzeker vanwege de vele regen buien overdag maar de goed leidende scheidsrechter keurde het veld al vroeg op de avond goed.Ofschoon het nog vroeg in het seizoen is konden we al spreken van een sleutel duel. Verlies betekende een laatste plaats met nog 4 andere puntloze teams, winst betekende een plek in de middenmoot. Toch was het Puspaira dat, zeker in de eerste helft het betere van het spel had en Sander van Eeuwijk al vroeg op de proef stelde. Met zijn voet behoedde hij DVG voor een vroege achterstand. Ondanks de constante dreiging van Pusphaira  bleef de 0 op het score bord.

Een verre uittrap viel uit de donkere lucht en werd niet goed beoordeeld door de DVG defensie en zelfs in een 1 op 1 situatie bleef de Liempdse goalie overeind. DVG stelde daar in die fase maar weinig tegenover en behalve een geblokt schot door Wilco Voets (in de rebound ging de bal over) en een inzet van Randy Stuurman welke bekwaam door de Eindhovense keeper met de vuisten werd gekeerd kwamen de aanvallers niet. Een vrije trap van Pusphaira werd in eerste instantie gekeerd door Sander van Eeuwijk maar die kon de bal niet onder controle houden en in de rebound was de spits van Pushaira er als de kippen bij om de 0-1 (36e min.) aan te tekenen. Op dat moment was die voorsprong ook wel verdiend en had ook uitgebreid kunnen worden als de verkregen kansen benut werden. Zoals zo vaak in het voetbal komt dan de bekende deksel op de neus. In de 42 minuut werd een vrije trap door Wilco Voets in de 16 meter geplaats en de mee opgekomen verdediger Martijn Caarls wilde de bal terugleggen maar besloot op het laatste moment toch maar op doel te koppen. Dit verraste de doelman in de korte hoek en betekende de gelijkmaker.

De meeste toeschouwers hebben de 2-1 niet eens gezien maar een snelle uitval meteen na de rust betekende de voorsprong. Een rush van Martijn Caarls werd voorgegeven op de ingevallen Bas van Houtum die, zwaar gehinderd door een verdediger, de bal niet kon intikken maar de doorgeschoten bal belande bij de meegelopen Wilco Voets die hier wel raad mee wist. De omzetting van DVG zorgde voor een beter evenwicht en meer rust aan de bal. De combinaties gingen dan ook een stuk makkelijker dan voor de rust. Pushaira had hier moeite mee en kon geen echte kansen meer creëren. Het wachten op de 3-1 werd beloond. De ingevallen rechts achter Jeroen Caarls, weer terug na een lange blessure periode, zag een vrijstaande Bas van Houtum die alleen op het doel afging en met zijn voorzet Randy Stuurman kon bereiken. Dit derde doelpunt (67e min.) betekende meteen ook de beslissing.

Door dit resultaat staat DVG op plaats 6 en met een overwinning komende zondag op Vessem (9e plaats ook met 3 punten) is de achterstand op de koplopers maximaal 3 punten.

Martijn Caarls werd uitgeroepen tot Man of the Match.

Auteur Toon van Ruremonde
Meer DVG voetbal nieuws >>>>


17-09-2015
 
 
DVG 1 - Puspharia 1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)