&

DVG 1 -SCI 1

Redding Sander van Eeuwijk cruciaal

DVG kon na de verlies partij tegen de koploper bewijzen dat het met de mentale instelling ook in orde is. In de thuiswedstrijd tegen SCI uit St. Michielsgestel werd op basis van het spel en de kansen ook verdiend gewonnen. De meeste supporters hadden het middag zonnetje nog niet opgezocht of de 1-0 stond al op het score bord. Het was Wilco Voets die al in de 2e minuut de score opende. Bijna had DVG een droomstart toen Randy Stuurman zich vrij speelde en aflegde op Bas van Houtum maar die schoot over. Het eerste wapenfeit van SCI noteerde we in de 20e minuut toen een schot naast het doel van de DVG doelman ging. In de 14e minuut kreeg SCI een hoekschop die kort werd genomen. De aanvaller draaide makkelijk weg en zijn voorzet werd onhoudbaar ingekopt. DVG raakte hierdoor  niet in de war en met goed verzorgd spel werd de jacht op een nieuw doelpunt ingezet.

Die voorsprong kwam ook op het score bord. Bas van Houtum werd in het strafschop gebied onreglementair gestopt en de penalty werd door Daan Voets onberispelijk ingeschoten. Na rust kwam DVG op een 3-1 voorsprong maar de scheidsrechter nam een vlag signaal van de SCI grensrechter over en keurde dit doelpunt af. Gelukkig bleek dit van geen invloed op het eindresultaat. SCI trok gaande weg de tweede helft het initiatief naar zich toe een strak schot van de SCI aanvaller werd door Sander van Eeuwijk met een uiterste krachtinspanning tot corner verwerkt. Deze redding was de “wake-up call” voor DVG dat hierna weer het betere van het spel kreeg. Een voorzet van Wilco Voets was te hoog voor Twan van de Broek maar de mee opgekomen Peter Versantvoort twijfelde geen moment: 3-1. Het mooiste doelpunt kwam op naam van Daan Voets die vanaf eigen helft een solo inzette en de ene na de ander SCI speler omspeelde inclusief de keeper: 4-1. Door deze solo en het gedegen spel van Daan Voets werd hij ook uitgeroepen tot Man of The Match.

Volgende week speelt DVG de uitwedstrijd tegen Tongelre.
DVG wist een benauwde 1-0 overwinning over de streep te trekken en beide teams eindigde met 10 man. Hier was Jeroen Caarls de Man of the Match.

DE DVG dames verloren de uitwedstrijd tegen Keldonk met 3-1. Sem van Roozendaal was hier de