&

Essche Boys 1 - DVG 1

Verdiende overwinning DVG in Esch

Voor beide partijen was een overwinning vandaag belangrijk. DVG verloor de afgelopen 3 wedstrijden en Esschse Boy’s probeert uit de onderste regionen te komen. Dit verklaart misschien het niveau van het spel van vandaag. Weinig goed voetbal met veel lange ballen die vaak met de zelfde snelheid weer terug komen. Er waren dan ook maar weinig goede combinaties. Toch vergoede de spanning veel. Martijn Caarls kopte op de lat na een voorzet van Bart de Windt.

In de aansluitende aanval had Essche Boy’s een riante mogelijkheid om de score te openen. Sander van Eeuwijk behoedde DVG, in die fase, voor een achterstand. Vlak voor doel was het opnieuw Martijn Caarls die van dichtbij over het Essche doel schoot. De meest turbulente fase was vlak voor de rust. Na een overtreding op Bas van Houtum binnen het strafschop gebied werd een penalty toegekend. Vanaf de 11 meter was Daan Voets onverbiddelijk en dit betekende een bevrijdende voorsprong voor DVG: 0-1. Toch was het Essche Boy’s dat in de resterende minuten dicht bij de gelijkmaker was. Na een drietal corners was het ingrijpen van Mark van den Broek, staande op de doellijn, nodig om met een voorsprong te gaan rusten. Na de rust was het spelbeeld eigenlijk eenzijdig. Essche Boy’s speelde veelal die lange bal die door de DVG defensie eenvoudig verdedigd kon worden. Een beslissende 0-2 voorsprong kwam er door een boog balletje van Aaron van Dooren op Bart de Windt die met een droge maar harde knal de overwinning veilig stelde. Na het uitvallen van 2 basis spelers bij Essche Boy’s ging het kaarsje helemaal uit en had DVG makkelijk naar een grotere overwinning kunnen uitlopen. Het werd uiteindelijk 0-3 na een perfect ingekopte hoekschop. De ingevallen Jurgen van de Velden wist precies de kruising te bereiken en ver buiten bereik van iedereen was dit de definitieve voorsprong. Diverse kansen werden nadien niet benut, anders had de score nog hoger uit kunnen vallen.
Man of the Match was Bas van Houtum.

DVG 2 boekte na een 0-1 achterstand een ruime 6-1 overwinning op Helmondia 2. Door deze overwinning blijft DVG 2 in het spoor van de koplopers. Man of the Match was Muitgepaarten Knoops.

De DVG dames verloren uit bij Rhode met 2-0. Moniek van Esch werd uitgeroepen tot Woman of the Match.