Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Pushaira 1 - DVG 1
 

 

Nuttige overwinning DVG 1 op Pushaira 1

In deze eerste wedstrijd na de winterstop is het altijd lastig in te schatten hoe men heeft overwinterd. De laatste week kon er in ieder geval niet voluit getraind worden. Koning winter liet voor het eerst van zich horen en de trainingsvelden waren hard bevroren. De winterstop viel precies op de helft van de competitie en dus stond vandaag de eerste return wedstrijd op het programma, uit naar de studenten van Pusphaira. Qua ranglijst is er nu een duidelijk verschil en de thuis wedstrijd werd wel gewonnen maar dat was niet onfortuinlijk.

Dat het niet gemakkelijk zou worden werd bewaarheid. DVG had de beste kansen op de openingstreffer en Rik van Ruremonde raakte de voorzet van Wilco Voets niet vol en daardoor ging de bal naast. Een snelle uitval van Pushaira eindigde met een strak schot wat door Sander van Eeuwijk niet klemvast verwerkt kon worden. De terugstuitende bal kwam op het lichaam van verdediger Daan Voets en caramboleerde in het, eigen, Liempdse doel. DVG bleef de aanval zoeken en creƫerde ook kansen maar de bal wilde er (nog) niet in. Een mooie volley van Wilco Voets (weer goed op dreef na een blessure periode) eindigde buiten bereik van de keeper op de doellat. Een duel om de bal op het middenveld werd door DVG verloren en ook de protesten voor handsbal vonden geen gehoor bij de goed fluitende scheidsrechter. Pushaira profiteerde optimaal van deze situatie en nam een 2-0 voorsprong. DVG had het beste van het spel en bleef de aanval opzoeken. Uit een van die situaties werd Peter Versantvoort de diepte in gestuurd. Zijn rush eindigde met een onreglementaire overtreding in het strafschop gebied en de scheidsrechter kende een strafschop toe. Daan Voets maakte zijn eigen doelpunt ongedaan door hard en zuiver de penalty te benutten. De gelijkmaker viel nog voor de rust en was het resultaat van een prachtige aanval. Randy Stuurman was zijn verdediger de baas en zijn voorzet werd subtiel ingeschoten door Sander van de Ven.

De tweede helft leverde niet zo veel doelkansen op als de eerste maar daarentegen werden de counters van Pushaira eerder onderschept. Het verdedigings duo Daan Voets en Martijn Caarls waren soeverein. Aanvaller Bas van Houtum kon een steekbal van Martijn Caarls niet langs de keeper krijgen die met de voet redding bracht. Het was Wilco Voets die, kort bij de zijlijn, met een handig overstapje kort wegdraaide bij zijn directe tegenstander en hij ging vrij op de keeper af. Hij passeerde die wel maar zijn inzet belandde op de binnenkant van de paal. Een attente meegelopen Bas van Houtum had moeite om de bal onder controle te krijgen maar kon toch voorzetten en daar kon Bart de Windt de winnende binnen schieten. Met een marge van 1 is het altijd oppassen maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Al met al een nuttige overwinning die niet zonder slag of stoot tot stand kwam.
Man of the Match was Wilco Voets.

Auteur Toon van Ruremonde
Meer DVG voetbal nieuws >>>>


24-01-2016
 
 
Pushaira 1 - DVG 1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)