&

Taxandria 1 - DVG 1

DVG doet zichzelf tekort en verliest

In de topper tegen de oude bekende, Taxandria uit Oisterwijk was een gelijkspel verdiend geweest. De kansenverhouding in ogenschouw genomen behoorde een overwinning tot de mogelijkheden.
Het was echter Taxandria dat (opnieuw) de 3 punten kon bijschrijven.

DVG was gewaarschuwd voor de gevaarlijke voorhoede van Taxandria en begon direct druk te zetten en hier kwamen meteen al de eerste kansen uit voort. In de 3e minuut werd een aanval over meerdere schijven opgezet en uiteindelijk was het Peter Versantvoort die rakelings voorlangs schoot. Kort daarna was het opnieuw Peter die vanaf rechts opkwam en zijn schot ging rakelings over het doel. Taxandria kwam lang maar zeker deze beginfase ongeschonden door en een schot vanuit de tweede lijn ging langs het Liempdse doel. Een tweetal vrije trappen van Taxandria, randje 16meter, werden goed verwerkt door de Liempdse defensie. Kort daarna viel toch het eerste thuisdoelpunt. Na balverlies op het middelveld kwam een lange bal op linksachter die over Mark van de Broek heen ging en de aanvaller van Taxandria kwam in balbezit. Met twee kapbewegingen kwam hij vrij voor Sander van Eeuwijk die geen kans had:1-0. DVG had een goede kans op de gelijk maker. Een breedte bal van de Taxandria verdedigers werd door Wilco Voets onderschept maar zijn schot was te gehaast en ging over het doel. Voor rust werd het nog 2-0 toen een bal in de Liempdse defensie niet adequaat genoeg werd

weggewerkt. Met een puntertje werd Sander van Eeuwijk voor de tweede keer geklopt. In de tweede heft had DVG goede mogelijkheden (kansen) om de aansluitingstreffer te maken. Het was opnieuw Wilco Voets die zich goed vrijspeelde maar de afronding wilde niet lukken, of net voorlangs of de paal stond in de weg. Taxandria loerde op de beslissende 3e maar een schot werd door Sander van Eeuwijk tot corner verwerkt. In de 80e minuut was DVG toch doeltreffend. Een hoekschop werd door Wilco Voets opnieuw ingebracht en Sander van de Ven kopte beheert de verdiende aansluitingstreffer binnen. Met nog zo’n 10 minuten te gaan was er nog voldoende tijd voor de verdiende gelijk maker maar een misverstand in de Liempdse defensie betekende de beslissing. Een vrije bal werd verkeerd beoordeeld door de verdediging en de doelman waarna de Taxandria aanvaller ongehinderd de beslissing op het score bord kon zetten. Op het oog een duidelijke overwinning voor Taxandria maar gezien de vele Liempdse kansen toch een zure nederlaag. Gezien het vertoonde spel kunnen de DVG’ers de toekomstige wedstrijden met vertrouwen tegemoet zien.

Volgende week komt SCI op bezoek. Man of the Match is Mark van den Broek.

DVG 2 verloor deze week opnieuw en wel van Sparta 25 uit Beek en Donk. Het werd uiteindelijk een 3-0 nederlaag.