&

Unitas’59 1 - DVG 1

Zure nederlaag DVG

DVG is de eerste wedstrijd van de tweede periode niet goed begonnen. Uit bij Unitas werd met 2-1 verloren. De neutrale toeschouwer zou zeggen dat dit een terechte nederlaag was maar het had ook zo maar anders kunnen uitpakken.

Unitas was in de eerste 20 minuten veruit de betere ploeg, balvaster en feller in het duel. Het scoorde ook al na 5minuten. Een diepe bal op de linksbuiten van Unitas werd afgerond met een bekeken lobje over Sander van Eeuwijk. De bal belande, buiten bereik, aan de binnenkant van het zijnet. Het duurde tot de 16e minuut voordat DVG hier iets tegenover kon zetten maar dit betekende wel meteen de gelijkmaker. Deze kwam echter niet op het score bord. Een handsbal van de Unitas verdediger werd niet bestraft, de bal kwam vervolgens in een kluts voor de voeten van Bas van Houtum die met een puntertje binnenschoot. De scheidsrechter had echter een handsbal van Bas gezien en gaf hem ook nog een gele kaart. Deze beslissing was zeker van invloed op de wedstrijd die overigens sportief verliep. Niet kort daarna werd het 2-0. De balvaste middenvelder van Unitas kon vrij doorlopen en de ene na de andere DVG’er omspelen. Ook Sander van Eeuwijk was kansloos tegen zijn actie. Na de rust waren er diverse kansen voor Unitas om de wedstrijd definitief te beslissen door de 3-0 te maken. Een afstandsschot werd door Sander van Eeuwijk over de doellat getikt. Toch kwam DVG beter in het spel, zat er korter op en in de 60e minuut was het bijna raak. Een hoekschop werd door Martijn Caarls terug gekopt op Sander van de Ven. Zijn schot ketste vol op de paal. In de verdedigende actie die volgde kwam de bal op de bovenarm van de Unitas verdediger maar dit leverde geen strafschop op. Unitas bleef maar kansen missen. Sander van Eeuwijk had een paar goede reddingen en ook vrij voor open doel werd er door de Unitas aanvallers nog naast geschoten. DVG bleef hoop houden en hanteerde de lange bal op de kopsterke Bas van Houtum. Uit een hoekschop voor DVG waren er twee kansen op de aansluitingstreffer maar die viel nog niet. Een prachtig genomen vrije trap van Wilco Voets bracht toch de verdiende treffer: 2-1. Met nog zo’n 10 minuten te gaan werd Unitas in de verdediging gedrukt. De ingevallen Aaron van Dooren was er misschien nog het dichtste bij maar hij kreeg op de rand van het strafschop gebied geen kans om uit te halen. Door deze nederlaag zakt DVG van de 3e naar de 5e plaats. Met de uitwedstrijd tegen koploper FC Eindhoven op het programma is het zaak om de aansluiting met de bovenste 4 niet te verliezen. Man of the Match vandaag: Mark van den Broek.

DVG 2 speelde in Helmond gelijk tegen Bruheze: 1-1. Hier werd Pim Verboom uitgeroepen tot Man of the Match.