&

DVG VR - Bruheze VR1

DVG VR wint thuiswedstrijd van Bruheze VR

Na de met 6-0 verloren uitwedstrijd tegen Bruheze VR1 op 28.02.2016 was er zondag 17 april maar 1 doel en dat was winnen, dit om wat veiliger op de standenlijst terecht te komen. De eerste helft was een helft die redelijk gelijk op ging en gezien de standenlijst was dat ook wel te verwachten, de kansen om op voorsprong te komen waren dan ook voor beide partijen waarbij DVG toch de betere kansen had om op voorsprong te komen maar het net niet slim genoeg uitgespeelde. Tot de 27e waarbij Milou Welvaarts DVG op voorsprong schoot.

De start van de tweede helft begon met het zelfde spelbeeld maar nu was Bruheze in de 50e minuut trefzeker 1-1. Tot dusver een vriendschappelijke wedstrijd. In de 54e minuut werd er terecht een vrije trap toegekend aan DVG, hier eiste Milou de bal op en met een fantastische trap ging de bal via onderkant lat net maar volledig over de doellijn 2-1. Bruheze was het hier natuurlijk niet mee eens en alle frustraties werden gedurende de wedstrijd geuit tegen de goed leidende scheidsrechter Koen van Leeuwen waarbij mijn inzien er best wel een kaartje gegeven mocht gaan worden met zelfs de kleur rood, maar als het achter je rug gebeurt is het natuurlijk moeilijk te bepalen wie wat geroepen heeft, en daar waar het bij mannen voetbal opgelost wordt met een grijns en misschien na de wedstrijd nog na discusseren is dit soms bij dames voetbal een constant gegrijns van hier tot gunder.

En hoe kun je het beste daar een einde maken heel simpel, een vrije trap krijgen in de 65e minuut, Milou Welvaarts achter de bal zetten, en deze er wederom geweldig in schieten 3-1. Uiteindelijk nog een tegendoelpunt moeten incasseren in de 67e minuut en uiteindelijk als winnaar van het veld afstappen.

Vrouw van de wedstrijd: Verena Eijkemans

Auteur : Jan Schalkx