&

Avesteyn 1 - DVG 1

Valse start DVG uit tegen Avesteijn 1

De nieuwe competitie is gestart met dezelfde kop boven het verslag als vorig seizoen. Uit tegen de degradant, Avesteyn werd met 1-0 verloren. DVG-1 is weer terug in Zuid II en met een aantal leuke dorpen derby’s. waaronder Boxtel en Boskant, beloofd het een spannend seizoen te worden met veel supporters langs de lijn. Dan is het vervelend als de openingswedstrijd verloren gaat terwijl een gelijk spel of zelfs een overwinning terecht was geweest. Een “sneaky” overwinning was het volgens het bestuur van Avesteyn.

DVG begon goed aan de wedstrijd en in de 6e minuut kreeg Bart de Windt een diepe bal toegespeeld, echter werd er goed op de bal verdedigd zodat er geen kans uit ontstond. Ook een voorzet van Peter Versantvoort bereikte de spitsen niet en werd simpel uitverdedigd. Avesteyn nam gaandeweg de eerste helft het initiatief over.  DVG leed veel balverlies doordat de passing op het middenveld vaak te slordig en onnauwkeurig was. Avesteyn kreeg een aantal corners achter elkaar en de vierde leverde een vrije kopkans op die over het doel van Mark Faes ging. De beste kans in de eerste helft kwam ook voort uit een corner die werd weggekopt, precies voor de voeten van Rik van Ruremonde. Hij haalde meteen uit maar de keeper van Avesteyn tikte het harde schot bekwaam over de lat. Ruststand was 0-0.

Na rust was een voorzet van Bart de windt net te hoog voor Bas van Houtum om de eerste treffer van het nieuwe seizoen binnen te koppen. Een voorzet van Peter Versantvoort bereikte Martijn Caarls maar zijn inzet ging net voor langs. In de eerst volgende aanval van Avesteyn lag het midden van de DVG defensie open en werd dit goed uitgespeeld, Mark Faes moest de eerste tegen treffer uit het net halen. Met nog voldoende minuten op de klok ging DVG achterin 1 op 1 spelen en werd een Pepijn Hazenberg als extra spits ingebracht. Het laatste kwartiertje werd Avesteyn vast gezet op eigen helft en zou een goal ook verdiend zijn geweest. De beste mogelijkheid was voor Martijn Caarls. Zijn kopbal werd door de doelman ternauwernood voorkomen. Avesteyn vertraagde het spel en met een paar blessure behandelingen werd het aanvalsspel van DVG ontregeld. Tot echte kansen kwam het niet meer. Na de degradatie, vorig seizoen, van Avesteyn werd nu weer eens een thuis overwinning geboekt.
Opstelling DVG: Rik van Ruremonde, Jeroen Caarls, Daan Voets (73e  min Pepijn Hazenberg), Pim Verboom (45e  min Sander vd Ven), Martijn Caarls, Bart de Windt, Ruud Pijnenburg (45e  min Twan vd Broek), Peter Versantvoort, Wilco Voets, Bas van Houtum, Mark Faes.

DVG 2 startte de competitie met een klinkende thuis overwinning.  Op het nieuwe kunstgras veld werd met 5-1 gewonnen van Nijnsel 3.