Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

BMC 1 - DVG 1
 

 

Verdiende overwinning DVG op BMC

In de eerste wedstrijd na de winterstop heeft DVG een verdiende overwinning behaald op de nummer 2 van de ranglijst BMC uit Berlicum. Na de winterpauze is het altijd de vraag hoe de spelers overwintert hebben en hoe staat het met de vorm? Trainingen worden vaak afgelast vanwege de gesteldheid van de velden en worden er oefenwedstrijden gespeeld die ook geen garantie geven op een goed vervolg van de competitie.

De begin fase was voor BMC, veel balbezit maar weinig doelgevaarlijke situaties. Eigenlijk het eerste wapenfeit van DVG betekende meteen de 0-1 voorsprong. Een hoekschop van Wilco Voets kwam op het hoofd van Bart de Windt die hiermee Martijn Caarls aanspeelde maar die stond met zijn rug naar het doel. De verdediging van BMC stond apathisch te kijken hoe Martijn zich omdraaide en de voorsprong binnenschoot. BMC had wel mogelijkheden of kleine kansen om de gelijkmaker te scoren maar de afwerking liet te wensen over of de DVG defensie bood uitkomst. De mooiste aanval van de wedstrijd werd opgezet door Martijn Caarls die Twan van den Broek op pad stuurde en zijn bekeken balletje op Bart de Windt leverde een vrije schietkans op vanaf de 16m . De BMC keeper had het omkijken maar de bal kwam op de buitenkant van de paal. BMC kreeg voor de rust nog een paar mogelijkheden maar Mark Faes wilde, voor de verandering, wel eens keer de nul houden. Ruststand was 0-1. 

De tweede helft was nog maar net begonnen of Mark moest alle zeilen bijzetten om de gelijkmaker te voorkomen en het leek een moeilijke tot onmogelijke middag te worden voor BMC om te scoren. DVG speelde rustiger en nauwkeuriger en kwam tot gevaarlijke counters. Bij een van die uitbraken werd Bas van Houtum, randje 16meter, gevloerd en de toegekende vrije trap werd door Peter Versantvoort op de lat geschoten. Toen DVG bij balbezit van de BMC keper verder naar voren ging verdedigen werd de bal een paar keer op de keeper terug gespeeld maar dit ging uiteindelijk fout. Bas van Houtum blokte een bal en beide spelers kwamen ten val maar Bas was eerder op de been en gaf een voorzet die door een andere BMC verdediger in eigen doel werd geschoten. BMC bleef op zoek naar de aansluitingstreffer maar die viel niet dankzij een uitstekende Martijn Caarls en de al eerdere genoemde Mark Faes. Het werd nog 0-3. Aaron van Dooren kwam 1 op 1 met de keeper maar werd naar de buitenkant gedrongen en verloor uiteindelijk de bal maar daar was opeens Sander van de Ven die in scoringskans werd gevloerd. De goed leidende scheidsrechter had maar 1 optie: strafschop. Peter Versantvoort schoot deze onberispelijk in en de rest van de tijd was nog maar een formaliteit.

Door het gelijke spel van koploper Boxtel bedraagt het verschil in verliespunten nog maar 3, kortom er is nog van alles mogelijk. Komende zondag komt Boskant op bezoek en herleeft wellicht de vroeger zo bekende derby sfeer.

DVG 2 verloor in Helmond van Helmondia met 3-2. Een achterstand van 1-0 werd nog ongedaan gemaakt maar nog 2 doelpunten van de thuisclub waren teveel tegenslag. Vlak voor tijd viel nog wel de 3-2.

Auteur Toon van Ruremonde
Meer DVG voetbal nieuws >>>>


12-02-2017
 
 
BMC 1 - DVG 1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)