Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

DVG 1 - Avesteijn 1
 

 

DVG boekt belangrijke overwinning op Aversteijn

DVG heeft in de thuiswedstrijd tegen Avesteyn een belangrijke overwinning behaalt:2-0 Door deze winst komt BMC in een riante zetel voor het kampioenschap. De ploeg uit Heeswijk-Dinther had voor dit weekend nog een tweetal inhaalwedstrijden en kon, bij dubbele winst, de koploper tot op 2 punten benaderen. De eerste ging dus verloren. Voor DVG zijn er nog diverse opties om een periode binnen te halen. Dit kan door de tweede periode te winnen maar kan ook door een goede klassering op de ranglijst.

Dat er voor beide ploegen nog iets op het spel stond was te merken in de wedstrijd. Na een aftastende fase waarin Avesteyn meer aan de bal was kwamen ook de eerste kansen voor Avesteyn. Een schot ging over het doel van Mark Faes en een kansrijke volley werd gemist. DVG moest het vooral hebben van snelle uitbraken en in de 20e minuut was het Sander van de Ven die de turbo opentrok en een goede voorzet gaf maar helaas net achter de mee opgekomen Bart de Windt die nog met een hakbal de keeper probeerde te verassen. Avesteyn was de betere ploeg en was ook slimmer in de duels. De beste kans kwam uit een situatie waarbij een DVG verdediger de bal over de achterlijn wilde laten lopen maar dit mislukte en DVG doelman Mark Faes moest alle zeilen bijzetten om een tegendoelpunt te vermijden. De aansluitende hoekschop was ook gevaarlijk omdat Avesteyn veel lengte in de ploeg heeft. DVG had het er maar moeilijk mee en kwam constant onder druk omdat de korte passes niet secuur genoeg waren en er dus ook niet naar voren gecombineerd kon worden. Het leek een 0-0 ruststand te worden maar in een van de counters van DVG veroverde de Avestynse verdediging de bal en in plaats van naar de buitenkant uit te verdedigen zocht men de drukte weer op. Luuk van de Ven onderschepte de bal en werd, randje 16m gevloerd. De keeper stelde de muur op maar bleef zelf ook gedeeltelijk achter die muur staan. Peter Versantvoort had dit natuurlijk al lang gezien en met een hard en geplaatst schot kwam DVG op voorsprong: 1-0. Dit was ook de ruststand.

Avesteyn kon meteen na de rust al gelijk komen maar opnieuw was het Mark Faes die de inzet tot corner verwerkte. Het voorwaartse spel van Avesteyn kostte veel kracht en in de counter had DVG meer en meer kansen om de voorsprong uit te breiden.  Door een mispeer van de laatste man kwam Bart de Windt 1 op 1 voor de keeper, die werd omspeelt, maar zijn inzet werd vervolgens door dezelfde verdediger van de lijn gehaald. Niet lang daarna kwam DVG toch op de 2-0 voorsprong.
Een verre ingooi van Luuk van de Ven werd doorgekopt en bleef liggen in de 16meter. Wilco Voets reageerde als eerste: 2-0. Dit was in de 56e minuut en dus was er nog genoeg tijd voor Avesteyn om de aansluiting te maken. De beste kans hierop werd door Mark Faes voorkomen al had hij wel de hulp nodig van Martijn Caarls die de bal over zijn eigen doel kopte. Het geloof ebde een beetje weg bij Avesteyn en ook de  krachten. DVG had in de slotfase diverse grote kansen om de overwinning verder uit te bereiden maar was ook slordig in de afronding.  Het bleef bij de 2-0 overwinning.

Auteur Toon van Ruremonde
Meer DVG voetbal nieuws >>>>


15-04-2017
 
 
DVG 1 - Avesteijn 1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

15-04-2017
 
 
DVG 1 - Avesteijn 1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)