&

DVG 1 - SCI 1

7-klapper DVG 1 tegen SCI 1

Na het onverdiende verlies van afgelopen zondag pakte DVG vandaag 13 november stevig uit tegen SCI, er werd met maar liefst 7-1 gewonnen. En daar was niets op af te dwingen. DVG begon kwam goed uit de kleedmaker en liet aan de intentie van vandaag niet te wensen over. Fel in de duels en opbouwend de betere in de openingsfase. In de 20e minuut betekende dit de openingstreffer: Bas van Houtum was hiervoor verantwoordelijk. Na deze opening was het honger naar meer. Een schot van Wilco Voets werd door de SCI keeper tot corner verwerkt. De hoekschop werd perfect op het hoofd van Bas geplaatst en via de handen van de keeper werd het 2-0. Deze week geen twijfel over het wel of niet jagen op een derde treffer. Bart de Windt werd op pad gestuurd en met een lange weg naar het doel behield hij de controle en het overzicht en passeerde de SCI doelman: 3-0. SCI had, in de eerste helft, maar weinig in te brengen en de kansen werden vroegtijdig geneutraliseerd.

Net na rust was daar toch de eerste SCI kans, een vrije trap werd niet verlengd en het bleef dus 3-0. Niet lang daarna werd een hoekschop van Ruud Pijnenburg door Bart de Windt perfect ingekopt: 4-0.
Dit was de vroegtijdige beslissing van de wedstrijd. Toen ook nog de 5-0 op het scorebord kwam was er alleen de vraag hoeveel gaat het vandaag worden. De vrije trap van Wilco Voets werd door Bas van Houtum perfect ingekopt: 5-0.  SCI kreeg de ere treffer vanuit een hoekschop, Mark Faes werd kansloos gepasseerd: 5-1. Via een tweetal penalty’s werd de uiteindelijke score 7-1. Wilco Voets werd aan zijn shirt getrokken binnen de 16m en dit was een klusje voor neef Daan: 6-1.  Toen niet veel later Sander van de Ven werd gevloerd werd opnieuw een penalty toegekend. De inzet van Daan Voets werd door de SCI keeper gekeerd maar de kopbal van Twan van de Broek bracht de eindstand op het score bord: 7-1. Door deze zege en de overige uitslagen staat DVG momenteel 10e op de ranglijst. Gezien de instelling en passie van vandaag is er alle reden om omhoog te kijken, na een beker/ inhaal weekend staat een uitwedstrijd tegen WHV op het programma.

DVG-2 behaalde thuis tegen ASV’33-2 een verdienstelijk gelijkspel: 2-2 Na een 1-0 voorsprong werd het 1-2 maar door erin te blijven geloven werd dit beloond en dus een gelijkspel: 2-2.