&

DVG 1 - WEC 1

DVG motor hapert en slaat af tegen WEC

Door het verlies van vandaag is er een einde gekomen aan een indrukwekkende reeks van 9 DVG overwinningen op rij. Thuis werd er met 0-2 verloren van WEC dat ook de betere ploeg was.
De scherpte bij DVG ontbrak zondag 2 april.

WEC begon sterk in de eerste minuten van de wedstrijd maar kon nog geen kansen creëren. DVG daarentegen moest het gevaar zoeken in de counters. Bart de Windt had de eerste kans maar zijn inzet werd met de knieën gestopt door de WEC doelman. Na een kwartiertje had Bart de pech dat een steekballetje van Bas van Houtum net te lang was waardoor de keeper opnieuw de bal kon stoppen. Ook een inzet van Joep van der Meijden ging net aan de verkeerde kant van de paal langs het doel. In de 37e minuut was het de beurt aan WEC, de inzet was echter te zwak en doelman Mark Faes kon met zijn voeten de bal verdedigen en vervolgens zo oprapen. Het leek een 0-0 ruststand te worden maar er kwamen nog 2 kansen voor beide ploegen. Eerst werd een afvallende bal door Joep van der Meijden naast geschoten. Balverlies op het middenveld van DVG betekende de aanleiding voor de 0-1 ruststand. Ook de verdediging zag er niet goed uit en werd Mark Faes bekwaam omspeeld.

Na de rust drong DVG iets meer aan en werd er ook gewisseld maar over het geheel genomen was het WEC dat beter combineerde en door het aanvallender DVG ook meer ruimte kreeg. Een inzet van Bas van Houtum werd wederom met de voeten door de WEC keeper gestopt. De beste kans om de nederlaag af te wenden was de actie van Sander van de Ven. Met een pirouette speelde hij zich vrij maar zijn schot kwam op de buitenkant van de paal. In de 73e minuut werd de wedstrijd vroegtijdig beslist. De WEC aanvaller had weinig afspeel mogelijkheden maar kreeg ook de ruimte voor een afstandsschot. Dit werd onderweg wel/niet aangeraakt. Feit was wel dat Mark Faes de bal niet kon stoppen: 0-2. Kort daarop was de aansluiting bijna weer gemaakt maar Bas van Houtum kopte de bal op de eigen schouder waardoor deze over het doel ging. In blessure tijd werd de WEC defensie nog een keer onder druk gezet en was het een eigen verdediger die bijna in het eigen doel schoot maar via de paal werd het slechts een corner. Door dit verlies en de winst van BMC moet DVG in de achtervolging maar allereerst moet de motor weer gestart worden. Alleen als dit lukt kan men aanspraak maken op eventuele prijzen op het einde van het seizoen. Volgende week na de uitwedstrijd tegen Maliskamp weten we meer.

DVG 2 won thuis tegen Mariahout in een doelpunt rijke wedstrijd met 5-3. Na een 1-0 voorsprong kwam Mariahout op een 1-2 voorsprong maar de reserves van DVG toonde veerkracht en wonnen.