&

Maliskamp 1 - DVG 1

DVG verliest opnieuw kostbare punten

DVG is even de weg kwijt na een indrukwekkende reeks van 9 overwinningen volgen er nu twee verlies partijen. Het spel, vooral in de tweede helft, is echter hoopgevend ondanks de uitslag van vandaag 4-1.
Het veld in Maliskamp was niet al te best, erg hard en hobbelig, waardoor snel combinatie spel onmogelijk is.

De thuisploeg ging daar in de openingsfase beter mee om en toonde ook meer inzet en duel kracht. Mark Faes moest al vroeg ingrijpen om een achterstand te voorkomen. Deze kwam er alsnog in de 22e minuut. Niet ingrijpen in de verdediging bracht de spits van Maliskamp in de gelegenheid om van kortbij binnen te schieten: 1-0. Kort daarbij kreeg Wilco Voets een riante kopkans maar deze ging net naast. De voorsprong gaf Maliskamp vertrouwen en was in deze fase ook beter aan de bal. Toch bleef DVG loeren op de gelijkmaker, een diepe bal op Bart de Windt kon net niet van richting worden veranderd en een vrije trap van Martijn Caarls was iets te hoog voor Bas van Houtum. Net voor rust ging Sander van de Ven op rechts goed door maar zijn voorzet bereikte helaas geen DVG schoen. Een ingooi voor Maliskamp was de inleiding voor de 2-0. De aanvaller draaide zichzelf erg gemakkelijk vrij en zijn voorzet werd met een halve volley hard binnen geschoten.

Trainer Henk van Hattum wisselde aanvallend in de pauze. Verdediger Daan Voets werd in de kleedkamer achter gelaten en dus kwam er achterin bij DVG een 1 op 1 situatie. Het leverde het gewenste resultaat op. DVG domineerde en drong Maliskamp terug op eigen helft. Een voorzet van Luuk van de Ven bereikte Bas van Houtum die de bal goed controleerde maar vond geen gaatje om te schieten. De beslissende fase brak aan rond de 63e minuut. Een Maliskamp verdediger blokte een inzet met de armen en binnen de 16m maar de scheidsrechter wuifde dit weg, kort daarna opnieuw een soortgelijke situatie maar wederom werd er geen strafschop toegekend. In de counter scoorde Malikamp de 3-0. Ondanks deze ruime achterstand drong DVG verder aan en was er nog zo’n 25 minuten te spelen. Maliskamp werd steeds verder teruggedrongen en was het vaak vrouwen en kinderen eerst. Een van de die afvallende ballen kwam bij Sander van de Ven terecht en met een droog maar hard schot werd de achterstand teruggebracht: 3-1.  Talrijke doelrijke situaties volgde elkaar snel op maar het geluk ontbrak DVG een beetje in deze fase. Of de keeper was het struikelblok of een verdediger was net op tijd om de bal van de doellijn te halen. Met zoveel pressie kon Maliskamp in de blessuretijd nog een uitbraak verzilveren en werd de eindstand bepaald op 4-1. Op het eerste gezicht een ruime nederlaag maar gezien het beeld in de tweede helft ook enigszins geflatteerd.

Volgende week, paaszaterdag om 18:00, speelt DVG de inhaalwedstrijd thuis tegen Avesteijn. De club uit Heeswijk-Dinther kan de koploper BMC in het paasweekeinde tot op 2 punten benaderen. Gezien de stand op de ranglijst en in tweede periode zou een overwinning van DVG dus goed uitkomen.

DVG 2 speelde met 2-2 gelijk tegen de hekkensluiter van de poule: Milheezer Boy’s.

De DVG dames wonnen hun wedstrijd tegen de rode lantaarndrager wel. In Escharen werd met 2-0 gewonnen van de combinatie St Estria/GVV ‘57/SCV ’58. Woman of the Match was Milou Welvaarts.