&

Mariahout 1 - DVG 1

DVG wint kansrijke wedstrijd van Mariahout 1

De uitwedstrijd zondag 11 december tegen Mariahout bracht DVG de derde overwinning op rij en daarmee bezetten ze een plaats in de (onderste) middenmoot. Met de inhaalwedstrijd, volgende week, kan een stap naar de bovenste regionen gezet worden. Het was vandaag een kansrijke wedstrijd en niet alle toeschouwers hadden een plekje langs de lijn of op de tribune gevonden of het was al 0-1. Notabene een vrije trap van de rechtsback van Mariahout werd door het midden genomen maar Bas van Houtum kwam ertussen en stelde Bart de Windt in staat om de score te openen.

Kort daarna probeerde Martijn Caarls zijn balverlies te corrigeren maar zijn tackle kwam te laat en hij veroorzaakte een strafschop. Deze ging echter ver over het doel van Mark Faes. Er waren toen pas een luttele 3 minuten gespeeld. In de 13e minuut strafte Bas van Houtum getreuzel in de defensie van Mariahout doeltreffend af. Er waren twee pogingen voor nodig maar de Liempdse voorsprong werd verdubbeld: 0-2. In de fase daarna had Mariahout wel veel balbezit maar creëerde weinig gevaar voor het Liempdse doel. Halfweg de 1e helft had DVG de kans op de 0-3. Bart de Windt legde prima terug maar het schot werd geblokt en leverde een hoekschop op die door Bart over het doel werd gekopt. Net voor rust nog een tweetal kansen, als eerste miste Mariahout en vervolgens ook DVG toen een vrije trap van Daan Voets door Bas van Houtum keurig werd klaar gelegd. Bart de Windt maaide echter over de bal. Ruststand:0-2.

Na de rust was het Wilco Voets die met een hard geplaatst schot de 0-3 aantekende. Kort daarna voorkwam Peter Versantvoort met het hoofd een treffer voor Mariahout. In de fase hierna regende het kansen voor DVG maar wist Mariahout te scoren. Een afstandsschot draaide steeds verder weg bij Mark Faes: 1-3. Mariahout besefte dat er nog een kans gemaakt kon worden op een gelijkspel en drong DVG verder terug maar de verdediging hield stand. Door deze drang naar voren liet Mariahout geregeld verdedigende steken vallen. Vanaf de 61e minuut kwamen diverse DVG’ers oog in oog te staan met de keeper van Mariahout maar een treffer viel er niet meer. Mariahout kreeg nog (grote) kansen maar Mark Faes, geholpen door zijn verdediging, hield zijn doel verder schoon. Door deze overwinning staat DVG op de 8e.

Volgende week komt VOW op bezoek en dan volgt de winterstop. De wedstrijd tegen VOW begint al om 14:00!!!

DVG dames verloren uit, bij Berghem Sport, met 5-1. Milou Welvaarts was hier de Woman of the Match.