&

RKSV Boxtel 1 - DVG 1

Verlies DVG tegen RKSV Boxtel geflatteerd

In de Boxtelse derby zondag 9 oktober heeft DVG ruim verloren van RKSV Boxtel, het werd 5-2.
Alle ingrediënten waren aanwezig voor een leuke wedstrijd, het was mooi weer met een herfst zonnetje en veel publiek langs de lijn. DVG begon goed aan de wedstrijd en troefde Boxtel regelmatig af in de duels en had in heel de eerste helft ook het betere van het spel. De doelpogingen ware in het begin niet echt gevaarlijk. Het was dan ook tegen de verwachting in dat Boxtel in de 11e minuut op voorsprong kwam.

Een voorzet werd niet goed verdedigd en de kopbal werd tegendraads ingekopt: 1-0. DVG raakte niet in de war en bleef goed combinatie voetbal spelen en kort daarna was het alweer gelijk. Sander van de Ven soleerde van achter uit naar voren en bereikte, kort bij het doel, de achterlijn. Zijn schot werd door de keeper gestopt maar de bal kwam voor de voeten van Twan van de Broek: 1-1 Opnieuw was een voorsprong van DVG te verwachten. Een bal van Bart de Windt dreigde onder de Boxtelse keeper door te rollen maar die herstelde zich. Toch moest DVG weer achter de feiten aanlopen toen balverlies op het middenveld de aanleiding was voor een schot. Daan Voets veranderde, onbedoeld, de richting van de bal waardoor keeper Mark Faes op het verkeerde been werd gezet: 2-1.

Ook nu werd die voorsprong weer weggewerkt. Bij het uitverdedigen van Boxtel werd de bal geblokt en de keeper van Boxtel twijfelde, uitlopen of blijven staan en zodoende kon Martijn Caarls de bal oppikken. Zijn voorzet werd eenvoudig binnen geschoten door Bart de Windt. Net voor rust was er een duel om de bal waarbij zowel de DVG speler als die van Boxtel op de grond kwamen te liggen. Iedereen zag daarna een trappende beweging van de Boxtel speler, inclusief de scheidsrechter. Zijn beslissing was echter een gele kaart. Na de rust was DVG dichtbij de voorsprong. Een verre ingooi werd verlengd en bijna ingekopt bij de tweede paal. Er was nog twijfel of de bal over de doellijn was geweest maar het bleef 2-2. DVG was niet meer zo dominant als in de eerste helft. Toen een bal werd teruggespeeld was deze veel te zacht zodat Boxtel voor de 3e keer op voorsprong kwam. De duels werden niet meer gewonnen en het geloof ebde een beetje weg. Een paar aanvallende wissels betekende meer ruimte voor de snelle aanvallers van Boxtel. In een duel werd de verdediger van DVG gemakkelijk opzij gezet en werd de voorsprong uitgebreid naar 4-2. Met dit doelpunt was de wedstrijd ook gespeeld en werd het in de slotfase ook nog 5-2. DVG zit duidelijk in de hoek waar de klappen vallen, gezien het spel in de eerste helft waren er zeker kansen voor winst maar zoals al in eerdere wedstrijden werden de tegengoals te gemakkelijk weggegeven.

Volgende week komt Maliskamp op bezoek. Een overwinning zal zeker sfeer verhogend werken voor het oktoberfest na afloop.

DVG 2 verloor, de uitwedstrijd, tegen Bruheeze met 3-2.