DVG weer op titel koers door winst op SCI

Het is dit jaar een bizarre competitie waar iedereen van iedereen wint en zo ook vandaag.
DVG wint (en verliest speler) en koploper BMC verliest. In deze fase van de competitie is het belangrijk om eerst zelf te winnen en dan te kijken naar wat de concurrentie doet. Dat pakte vandaag dus goed uit.
Al in de 8e minuut kwam DVG op voorsprong.

Een verre ingooi van Luuk van de Ven werd doorgekopt door Bas van Houtum en die bereikte Bart de Windt. Vanuit de lucht was zijn schot te veel voor de SCI doelman: 0-1. SCI creƫerde maar weinig en het gemis van veel basis spelers merkbaar. Bijna was het 0-2 toen de SCI verdediging een bal liet lopen voor de doelman maar Bas van Houtum ging erachteraan. De keeper kon met 1 hand de situatie klaren. Kort daarop wederom een kans voor DVG. Twan van den Broek kopte terug op Ruud Pijnenburg maar zijn schot was niet doeltreffend. SCI kwam op gelijke hoogte door een penalty. Een schot werd tot 2 keer toe geblokt maar er werd ook een handsbal geconstateerd door de scheidsrechter. Dit buitenkansje liet SCI niet lopen: 1-1. DVG had het betere van het spel en had nog meer mogelijkheden om voor rust opnieuw op voorsprong te komen. De beste kans was voor Sander van de Ven. Een mooie diepe bal van Wilco Voets bereikte het hoofd van Bas van Houtum die klaar legde voor Sander maar die kwam net niet goed uit en zijn inzet ging over het doel. SCI kreeg ook nog een kans door een interceptie bij het uitverdedigen van DVG maar het schot ging naast het doel. Kort voor rust was er toch een doelpunt van DVG, een voorzet werd door Bas van Houtum binnen geschoten maar de grensrechter vlagde voor buitenspel. Dit advies werd overgenomen door de scheidrechter ofschoon dit dubieus was. Ruststand 1-1.

Na de rust waren er weinig doelrijpe kansen. DVG drong aan en naarmate de tijd vorderde geloofde de spelers van SCI in een gelijkspelletje. Ā Vertragingen en fysiek sterke duels moesten dit resultaat over de streep trekken. DVG en de vele supporters reageerde ontzet op een keiharde body check op middenvelder Ruud Pijnenburg. De scheidsrechter beoordeelde deze charge volkomen verkeerd. Ruud moest van het veld en de diagnose is een gebroken kaak (en morgen een operatie) kortom einde van het seizoen. DVG was hierna even van slag maar herpakte zichzelf en ging op zoek naar de overwinningstreffer. Die leek te vallen door een kopbal van Bas van Houtum maar die eindigde op de lat. 5 minuten voor tijd was het dan toch raak. Joep van der Meyden zette goed door en zijn eerste schot werd gekeerd door de doelman maar de bal bleef liggen. De tweede inzet was doeltreffend en werd hij bedolven onder zijn teamgenoten. Bart de Windt maakte aan alle onzekerheid een einde door zijn tweede van de dag binnen te koppen. Einduitslag 1-3. Extra zoet was deze overwinning door het nieuws uit Wijbosch waar een 1-2 voorsprong van BMC niet genoeg was voor de overwinning, het werd zelfs een verlies. Hierdoor is de achterstand van DVG teruggebracht tot drie punten maar ook met 1 wedstrijd minder gespeeld. Kortom de touwtjes liggen ook weer in de DVG handen.

Volgende week komt het reeds gedegradeerde WHV op bezoek.