Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

VOW 1 - DVG 1
 

 

DVG zenuwslopende slotfase tegen VOW

Als regisseur Huub Stapel nog een script zoekt voor een spannende voetbal film dan is het competitie verloop in de vierde klasse  I uitermate geschikt. Op deze voorlaatste speel ronde zondag 7 mei hebben zowel BMC als ook DVG nog kans op de titel. DVG moet nog twee wedstrijden spelen en BMC nog maar 1, uit naar Maliskamp. Alleen bij winst van DVG heeft het alle opties nog in eigen hand. Ook bij andere teams staan er diverse belangen op het spel, directe degradatie ontlopen of kans maken op een periode titel. Het verleden van DVG is niet zo gunstig in de uitwedstrijden tegen VOW uit Zijtaart. Vaak zijn het wedstrijden met een apart verhaal en zo ging het ook vandaag.

DVG begon goed aan de wedstrijd en had al vroeg op voorsprong kunnen komen. Een vlotte combinatie van achter uit resulteerde in een voorzet van Sander van de Ven maar Bas van Houtum kon niet tot een schot komen. Ook Joep der Meijden kwam nog aan de bal maar ook zijn inzet was niet doeltreffend. Een goed schot van Sander van de Ven ging helaas over het doel. VOW kon maar weinig gevaar stichten en met een schotje vanuit een corner waren de wapenfeiten van de thuisploeg in de eerste helft wel genoemd. DVG was er een paar keer dichtbij maar de VOW doelman Niek van Zutphen wilde in zijn afscheidswedstrijd alleen maar cadeautjes krijgen en niet geven. Er kwamen nog een paar goede kansen om op voorsprong te komen. De beste was voor Wilco Voets die in een 1 op 1 situatie beter had kunnen afleggen op de mee opgekomen Bart de Windt. Zijn inzet werd door Niek van Zutphen gestopt. Ook op een goed genomen vrije trap van Peter van Versantvoort was de keeper de situatie meester. Ruststand was 0-0.

Het nieuws vanuit Maliskamp was nog gunstig, ook de thuisploeg stond nog op 0-0 maar wel met een man minder.Na de rust was het spelbeeld hetzelfde, DVG beter voetballend en op zoek naar die (ene) verlossende treffer. In de 67e minuut was er eigenlijk het eerste schot op doel van DVG maar Mark Faes had hier geen moeite mee. Meteen daarop werd Bart de Windt aangespeeld in de 16m maar met de rug naar het doel. Hij draaide goed weg en schoot in de verre hoek onhoudbaar binnen: 0-1.
Ook in Maliskamp werd er gescoord eerst een voorsprong voor de thuis ploeg maar BMC maakte kort daarop al weer gelijk. DVG had in de fase na het doelpunt meer moeite om de bal in de ploeg te houden en de druk nam toe. Dat gaf een paar goede counter mogelijkheden maar die werden niet benut en dus de voorsprong minimaal

Weer nieuws uit Maliskamp, BMC was op een 2-1 voorsprong gekomen.
DVG kreeg steeds meer moeite om de gelijkmaker te voorkomen en een paar fantastische reddingen van Mark Faes waren noodzakelijk om de kansen op een kampioenschap levend te houden.
De slotfase was zenuwslopend en het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter bracht de zekerheid van de overwinning en toen ook het laatste nieuws uit Maliskamp bekend werd was er dubbele blijdschap. Maliskamp had in de laatste bal naar voren de gelijkmaker gemaakt. Dit betekent dat DVG  volgende week een overwinning nodig heeft om kampioen te worden. Geen enkele week stond DVG bovenaan maar dat is nu niet meer belangrijk. Thuis tegen Mariahout kan het wonderbaarlijke seizoen worden afgesloten met de titel, of heeft Huub een ander slot in gedachte? We gaan hier niet van uit en nodigen alle DVG supporters uit om in grote getale getuige te zijn.

DVG 2 sloot het seizoen af met een overwinning tegen ASV uit Aarle Rixtel, ook hier was één doelpunt van Arno Habraken voldoende.

De DVG dames verloren, uit tegen HVCH met 3-0. Sanne Hellings was de Women of the Match.

Auteur Toon van Ruremonde
Meer DVG voetbal nieuws >>>>


07-05-2017
 
 
VOW 1 - DVG 1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)