Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

WEC 1 - DVG 1
 

 

Verdiende overwinning DVG op WEC

DVG had vandaag recht op de overwinning en die kwam er ook. Dit was in deze competitie wel eens anders. Uit tegen de Wijbosch en Eerde Combinatie (WEC) werd met 1-4 gewonnen.
In de openingsfase was al te zien dat DVG er fel opzat, de duels meestal won en dus ook naar voren kon voetballen. Een door gekopte bal bereikte Twan van de Broek maar zijn voorzet werd verdedigd door de WEC defensie.

Het was dan ook tegen de veldverhouding in dat WEC op voorsprong kwam. Een goed lopende combinatie werd door de WEC spits, buiten bereik van Mark Faes, binnen geschoten: 1-0. De buitenspelers van DVG bereikte vaak de achterlijn maar de voorzetten waren niet scherp genoeg om de gelijkmaker op het bord te zetten. Bart de Windt was er in die fase nog het dichtst bij toen een lob door de keeper, buiten de 16meter, met de handen werd tegengehouden. De toegekende vrije trap betekende (nog niet) niet de verdiende gelijkmaker. Via een snelle ingooi kon Bas van Houtum de bal voorleggen maar de bal werd door WEC tot corner verwerkt. Hieruit ontstond een uitgelezen mogelijkheid op het eerste DVG doelpunt, namelijk een strafschop. De scheidrechter had gezien dat Bas van Houtum aan zijn shirt werd getrokken. Daan Voets ging achter de bal staan echter zijn inzet werd door de keeper gestopt en bleef het dus 1-0 voor WEC. DVG bleef de aanval zoeken en vanuit een corner was het Ruud Peijnenburg die van dichtbij de verdiende gelijkmaker scoorde. WEC creëerde maar weinig kansen. En de kleine mogelijkheden werden door de DVG defensie onschadelijk gemaakt. Een van de WEC aanvallen leverde een snelle counter op voor DVG. Een diepe bal op de snelle Joep van der Meyden bracht de WEC goalie aan het twijfelen, uitkomen of blijven staan. Door die twijfel gleed hij uit en kon Joep de bal in het lege doel schuiven. Ruststand derhalve 1-2.

Na rust was het WEC dat iets beter in het spel kwam en je zag aan DVG een soort van twijfel, aanvallen of de voorsprong verdedigen. WEC werd feller en drong DVG terug in de defensie. Waar in het verleden hierdoor nog tegendoelpunten vielen was dat vandaag niet het geval. Er waren kansen op een bevrijdende 1-3 voorsprong maar het duurde vrij lang voordat die er kwam. WEC raakte een beetje geïrriteerd en maakte veel overtredingen en vervelende opmerkingen. Bij een van de toegekende vrije trappen, kort voor tijd, werd Bart de Windt bereikt die met zijn hoofd de overwinning veilig stelde: 1-3.  Het slotakkoord kwam van de broers Sander en (de ingevallen) Luuk van de Ven. Sander trok de bal voor en Luuk was op tijd ter plaatse om er 1-4 van te maken. De technische staf was na afloop zichtbaar opgelucht met deze verdiende overwinning. Met dit resultaat klimt DVG weer een plaatsje op de ranglijst en met 2 thuiswedstrijden (Vorstenbossche Boy’s en SCI) op het programma wordt deze stijgende lijn hopelijk voortgezet.

DVG 2 kan uitwedstrijden maar moeilijk winnen en vandaag werd uit bij Mariahout  met 2-1 verloren. Vele kansen werden in de eerste helft niet afgemaakt en krijgt men de deksel op de neus.

De DVG dames konden uit bij Margriet de recente goede uitslagen geen vervolg geven en verloren met 5-0. Volgens de technische staf was Ellen Ceelen de beste van het team.

Auteur Toon van Ruremonde
Meer DVG voetbal nieuws >>>>


30-10-2016
 
 
WEC 1 - DVG 1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)