Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

DVG JO19-1 - Nooit Gedacht JO19-1
 

 

DVG JO19-1 verslaat koploper Nooit Gedacht JO19-1

Zaterdag 12 november heeft DVG JO19-1 gestunt in de eerste klasse De ploeg uit Liempde, de nummer vijf op de ranglijst, versloeg thuis de koploper Nooit Gedacht JO19-1. DVG JO19-1 speelde tamelijk brutaal zorgde ervoor dat Nooit Gedacht JO19-1 niet in z'n spel kwam. Met een eindstand van 4-0 verzekerde DVG JO19-1 dat Nooit Gedacht JO19-1 met een tweede nederlaag van het seizoen naar huiswaarts kon keren.

Team JO19-1 neemt afscheid van Romy van Oorschot.

Romy, sinds 2003 speelster bij ons DVG, gaat ons team en onze club verlaten. Ze kiest vanaf nu voor een carrière-sprong.Vorig jaar werd ze gescout door het damesteam van Achilles 29 uit Groesbeek. Achilles speelt in de eredivisie voor vrouwenteams en gaat zo de strijd aan met de beste teams uit het hele land. Ze werd gevraagd mee te trainen en soms beschikbaar te zijn als invalster en dat deed ze natuurlijk graag.

En nu is de tijd dus rijp om de echte overstap naar Achilles te maken. Jammer voor ons team, die in haar een fanatieke en goede verdedigster verliest. En jammer voor DVG. Met een aantal jongens van het huidige team speelde ze al vanaf haar zesde samen. Ze begon haar voetbalcarrière op haar 5e in 2003 bij de F3. Daar werden haar talent en inzet al snel gezien en het seizoen daarna speelde ze al in de F1. Zo is ze altijd bij de selectie-elftallen gebleven, van de F1, via E1, D1, C1, B1, naar wat nu JO19-1 heet.

Ze heeft dus altijd tussen het crème de la crème van DVG gespeeld en werd getraind en gecoacht door de beste trainers en coaches. Dit heeft haar volgens haar moeder, haar trouwste fan, gevormd tot de speelster die ze nu is, rijp voor de eredivisie. Romy werd door de KNVB al langer in de gaten gehouden. Van haar 9e tot haar 12e jaar speelde ze regio-interregio in een meisjesteam, wat door de KNVB samengesteld was. Hier heeft ze op voetbalgebied erg veel geleerd. In de D1 werd ze uitgeroepen tot speelster van het jaar en dat word je niet voor niks.

Ze sierde later ook de cover van het voetbalplaatjesboek van de Coöp. Zie foto. In dat boek stonden alle jeugdteams van DVG en zij zat toen in de C1. Zes jongens uit dat team van toen zitten nu nog met haar in het huidige JO19-1 team, Niels, Tijn, Luuk, Bas, Lars en Philip. Zij zijn ook diegenen, die zowat altijd met Romy in een team hebben gezeten. De rest van het huidige team zat ten tijden van het plaatjesboek ook in de D1. Zie foto's van o.a. boxteldigitaal.nl

Met DVG heeft Romy verschillende kampioenschappen gevierd. Met wat nu zo ongeveer het huidige team is, speelde ze ook in de B1. Met hen werd ze najaarskampioen, een kampioenschap wat uitgebreid bij Bas van de Schoot thuis is gevierd. Ondertussen was ze zelf ook trainster aan het trainen geslagen. En met succes. Met het meisjesteam van DVG werd ze 2 achtereenvolgende jaren ook kampioen.

Pech achtervolgde Romy ook wel. In de jaren bij de B1 speelden hardnekkige knieblessures op, waardoor ze niet altijd kon spelen. Ze moest zelfs wat operaties ondergaan en een flinke tijd revalideren om überhaupt nog te kunnen voetballen. Maar goed hersteld kon ze weer vol aan de bak en kwam haar oude vorm snel terug.

Het damesteam van DVG ging ook een beroep op haar doen en zodoende hielp ze de dames daar ook aan een beter doelsaldo!

Romy ademde en was DVG, en met pijn in ons hart moeten we haar nu laten gaan. Maar ook met trots, want niet elke club levert eredivisiespelers af.
Romy, wij wensen je heel veel succes bij Achilles 29. Mocht je in je komende voetbalcarrière belachelijk veel geld gaan verdienen, denk dan nog eens aan je oude team en coaches!
Wellicht zitten de Olympische Spelen er ook nog wel in en dan willen we best je koffers dragen!


Romy, het ga je goed en kom ons nog eens aanmoedigen.

Team JO19-1

Meer DVG voetbal nieuws >>>>


12-11-2016
 
 
DVG JO19-1 - Nooit Gedacht JO19-1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

12-11-2016
 
 
Romy van Oorschot van DVG naar Achilles`29
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)