Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

DVG JO9-1 kampioen op de laatste speeldag!
 

 

DVG JO9-1 kampioen op de laatste speeldag!

De JO9-1 van DVG moest op de laatste speeldag strijden om het kampioenschap tegen directe concurrent en waarschijnlijk medekampioen ASV'33 uit Aarle-Rixtel. De jongens en één stoere dame hadden daarvoor wel een overwinning nodig. Ze wisten wat ze te wachten stond en dat dit geen makkelijke pot zou worden aangezien ze op 15 oktober jl. de uitwedstrijd met 3-1 hadden verloren van ASV'33.

Nadat iedereen zich op tijd had gemeld en was omgekleed begonnen we aan de uitgebreide warming-up. De spanning was voelbaar toen ook de tegenstander zich op het veld meldde.
Toen we helemaal warm waren en ook de scheidsrechter was gearriveerd kon het in grote getale aanwezige publiek gaan genieten van een spannende wedstrijd. De scheids floot voor het begin van de wedstrijd. Elin en Kay begonnen als wissel. Thijs stond in het doel. Jens, Niek en Iwan vormden de achterhoede. Bowe, Nout en Sem de aanval.

DVG begon fel aan het duel en trok direct ten aanval. De eerste kans was dan ook voor DVG waarbij Bowe de paal raakte en daarna rakelings voorlangs schoot. Toch kwam ASV'33 op voorsprong door hun uitblinker met nummer 11. Ai, een dikke tegenvaller. Gelukkig bleven de kopjes omhoog en trokken we weer ten aanval. Helaas kon niet voorkomen worden dat de tegenstander vanuit een corner op 0-2 kwam. Even daarvoor had Jens de tegenstander met een geweldige sliding van scoren gehouden en stonden ook Niek en Iwan hun mannetje. Wederom bleek dat het team deze tegenvaller kon incasseren. Ze zochten direct weer de aanval. Niet kort daarna viel de aansluitingstreffer. Onze kleine spits Nout maakte 1-2. Dat was nog lang niet genoeg en we zaten toch alweer halverwege de eerste helft.
In de stevige, maar niet onvriendelijke partij kregen we ook een paar kansen vanuit een vrije trap. De eerste van Bowe raakte de lat. De tweede van Nout raakte wederom de lat. Drie keer is scheepsrecht. Zo ook in dit geval. De derde vrije trap van Iwan vloog er buiten bereik van de keeper schitterend in! 2-2!
Dit gaf DVG vleugels. Ze bleven aanvallen en na goed doorgaan van Nout tekende hij met een knappe actie en schot uit de draai voor de eerste voorsprong! 3-2! De scheids floot voor het rustsignaal!
Het team kwam bijeen. Onder het genot van wat water en een speculaasje werd afgesproken om zo door te gaan en achterin de boel dicht te houden.
We begonnen sterk aan de tweede helft waarbij Bowe de bal keurig afpakte van de tegenstander. Hij Nout aanspeelde die vervolgens Sem diep stuurde. Sem ging alleen op de keeper af en bleef in deze spannende situatie uiterst rustig en maakte de 4-2 door de keeper te passeren met een schuiver in de linkerhoek.

Inmiddels was Jens gewisseld voor Elin en ook zij hield de sterke aanvallers van ASV in toom.
Toch kwam de spanning terug in de wedstrijd door een schitterend schot van ASV’s uitblinker nummer 11. Niet veel daarna kreeg deze nummer 11 ook de kans om de gelijkmaker aan te tekenen, maar gelukkig voor ons miste zijn schot richting en snelheid. Naast! Oef wat spannend!
DVG ging weer in de aanval. Nout werd wederom onreglementair neergehaald! Hij wilde zelf de vrije trap nemen! Oké Nout! Erin die bal! En ja hoor. Een prachtige vrije trap in het doel buiten bereik van de keeper van ASV. Yes! 5-3!
Bowe had veel werk moeten verzetten op het middenveld en zat er helemaal doorheen. Kay kwam er voor hem in voor de laatste minuten!
Even later veroverde Kay de bal op het middenveld. Ging door over rechts. Gaf een voorzet en wederom een niet te missen kans voor Nout. 6-3!!!!!!
Dit gaf het gevoel dat het kampioenschap toch wel erg dichtbij kwam! Het kon ook niet lang meer duren! En inderdaad floot de scheids niet veel later voor het einde van de wedstrijd! Het einde van de wedstrijd betekende het begin van een groot kampioensfeest!
Iedereen vloog elkaar in de armen. Er werden confettikanonnen afgeschoten en zelfs stadionfakkels ontstoken.

Later die middag volgde de rit op de platte kar en huldiging bij DVG tijdens de middag van de kampioenen waarbij een kampioensshirt en medaille niet ontbraken.
Voor ASV rest een laatste wedstrijd tegen Gemert waarbij een overwinning nauwelijks in gevaar kan komen aangezien de vorige ontmoeting in 0-27 voor ASV was geëindigd! Met deze 3 punten komt ASV op een gelijk aantal punten en zijn wij beiden kampioen. Wij wensen ASV daarbij veel succes!
Op naar de voorjaarscompetitie met waarschijnlijk sterkere tegenstanders!
Wij als leiders zijn super trots op deze geweldige prestatie van het hele team.
François van Abeelen & Dennis van Gemert

Auteur Dennis van Gemert
Meer DVG voetbal nieuws >>>>


10-12-2016
 
 
DVG JO9-1 kampioen op de laatste speeldag!
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)