&

Bladella 1 - DVG 1

DVG verliest nipt van Badella

In de uitwedstrijd tegen Bladella leed DVG een nipt verlies: 2-1. Na afloop van de wedstrijd ging het meer over het optreden van de man in het zwart. Een sportieve wedstrijd afsluiten met maar liefst 9 gele kaarten, met aan beide zijde een dubbele, leverde veel ongeloof op.

Vooraf ging het al over de uitslagen van DVG, steeds winst of verlies. Het laatste gelijke spel van DVG dateert blijkbaar al van 8 mei 2016. Vandaag werd het helaas weer een verlies partij.
Na een aftastend begin van beide ploegen was de eerste aanval van DVG meteen de aanleiding tot het eerste doelpunt. Bladella had toen al op voorsprong kunnen staan maar de aanvaller treuzelde wel erg lang en werd uiteindelijk goed verdedigd. In die eerste aanvalsdrift werd Bas van Houtum onreglementair aangevallen binnen de 16m. Een penalty was het verdict en dit soort kansen laat Daan Voets niet liggen. Onberispelijk ingeschoten en zonder kans voor de keeper kwam DVG op voorsprong: 0-1. Kort daarna was er een 2e grote kans voor de thuisploeg maar de bal ging voorlangs. In een counter situatie speelde Bart de Windt de bal te ver voor zich uit en kon de keeper de bal makkelijk oprapen. Al in de 31e minuut werd doelman Mark Faes “betrapt” op tijdrekken door de bal langer dan 6 seconden vast te houden. De toegekende indirecte vrije trap ging over iedereen heen. In de periode tot aan de rust kreeg Bladella diverse kleine maar ook grote kansen. Dat de thuisploeg moeilijk scoort was wel te merken maar DVG klaagde daar niet over. Vrij voor de Liemdse keeper werd de bal door doelman Faes nog net aangeraakt en bracht de lat redding. Ruststand derhalve 0-1.

Kort na rust was er wederom handelend optreden voor Mark nodig. Eerst met zijn hoofd (buiten de 16 meter) en kort daarna in de korte hoek bij een kopbal van Bladella. Een thuisdoelpunt diende zich aan en dit viel in de 52e minuut. Een hoog ingebrachte vrijetrap werd door Mark Faes en alle overige verdedigers gemist en viel in de lange hoek binnen: 1-1. DVG kreeg nog korte tijd een man meer situatie maar die duurde ook maar 4 minuten. Met 10-10 was het Bladella dat de meeste kansen kreeg en vanuit een hoekschop werd de 2-1 binnen gekopt. In de blessure tijd had Luuk van de Ven nog de gelijkmaker op de schoen maar hij schoot naast. Het record sneuvelde bijna maar hield dus stand. Einduitslag 2-1. Volgende week spelen de rood/gelen weer thuis Reusel Sport.

DVG-2 speelde uit tegen Rhode en verloren met ruime cijfers: 3-0. Misschien waren de gedachten al bij de bekerwedstrijd van komende dinsdag uit tegen HVCH.