&

Dommelen 1 - DVG 1

Collectieve winst DVG in Dommelen

Vorige week werd er nog gesproken over een collectief falen van DVG-1.  Vandaag zondag 5 november een ander DVG en zegevierde het collectief en konden 3 punten bijgeboekt worden. Dommelen zat in een soortgelijke situatie als DVG, de laatste 3 wedstrijden gingen verloren.

De eerste doelpoging was voor DVG, in de 5e minuut schoot Sander van de Ven over het Dommelse doel. De wedstrijd speelde zich vooral af op het middenveld en het was moeilijk om goede combinaties op te zetten waardoor het spel vrij rommelig overkwam. DVG stond beter gepositioneerd als vorige week en gaf weinig tot geen ruimte over. Pas in de 26e minuut kon Dommelen een eerste doelpoging bijschrijven maar Rens van den Akker verwerkte de bal tot een hoekschop die niets opleverde. De beste kans voor DVG kwam voort uit een vrije trap. De Dommelse keeper wilde eigenlijk geen muur en toen toch weer wel. Hij had alle geluk van de wereld toen de trap van Peter Versantvoort tegen de binnenkant van de paal voorlangs ging. Ook nieuwe doelpogingen van Bart de Windt, met een lobje, en Bas van Houtum, diagonaal schot, mondde niet uit in een voorsprong. De ruststand was 0-0. De maker van het eerste doelpunt zou zo maar eens spekkoper kunnen zijn werd er in de rust door menig supporter geopperd. Gelukkig voor DVG werd dit niet bewaarheid want het was Dommelen die de 1-0 voorsprong op het score bord liet zetten. DVG trok het spel nog meer naar zich toe zonder echt uitgespeelde kansen te krijgen. Een strakke voorzet van Bart de Windt werd vallend door Bas van Houtum ingekopt maar hij kon er de juiste richting niet aan geven. Een hoekschop voor DVG was de inleiding voor de gelijkmaker. De bal werd door menigeen gemist en er werd niet goed uitverdedigd. De stuiterende bal kwam voor de voeten van Twan van den Broek. Met een krachtige uithaal belandde de bal in de bovenhoek van het doel: 1-1.

Dommelen was duidelijk aangeslagen door deze gelijkmaker want direct na de aftrap werd de verdediging door Bas van Houtum onder druk gezet en tussen een paar verdedigers veroverde hij de bal en met een diagonaal schot was de keeper binnen de minuut voor de 2e keer kansloos. Dommelen legde zich niet neer bij een nederlaag en drong aan om de gelijkmaker te scoren. Met af en toe kunst en vliegwerk werd dit door de Liempdse verdediging voorkomen. Een ware scrimmage voor het Liempdse doel werd overleeft en nadat de scheidsrechter had afgefloten was de winst een definitief feit, uitslag 1-2. Een belangrijke overwinning, net voor het bekerprogramma van volgende week. DVG-1 is dan vrij en daarna speelt DVG, thuis, tegen het laag geklasseerde Spoordonkse Boy’s. Met dezelfde inzet en overtuiging moet een overwinning mogelijk zijn.

DVG-2 boekte een riante overwinning uit tegen Vorstenbossche Boy’s. Het werd uiteindelijk 2-10 maar de score had blijkbaar nog veel hoger moeten uitvallen.