Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

DVG 1 - BES 1
 

 

DVG gelukkige overwinning op Bes

In de eerste thuiswedstijd zondag 1 oktober kon DVG een belangrijke overwinning bijschrijven. Uitslag 3-2. Het zag er in de openingsfase niet naar uit dat DVG de punten in eigen huis zou houden. BES (Borkel en Schaft) zette volop druk de defensie en creëerde kansen maar er vielen nog geen doelpunten. DVG doelman Rens van den Akker was alert bij die situaties die geklaard moesten worden. Na een goed kwartiertje viel toch het eerste doelpunt. 

Een schot van de BES aanvaller werd geblokt door Daan Voets en in de rebound was het Rens vd Akker die in de weg lag maar de derde inbreng was teveel van het goede: 0-1.  DVG moest in deze fase te vaak in de rebound het vijandelijke doel opzoeken. BES kwam in meerdere keren in goede scoringspositie maar wist de voorsprong niet uit te breiden. Sherryl Sambo had, 5 minuten voor de rust,  beter voor eigen kans kunnen gaan maar legde de bal af voor Twan van den Broek die een beetje ongelukkig uitkwam en geen schot afleverde. Een nieuwe aanval van BES bracht Sander van de Ven in de problemen.  Hij werd van achteren aangetikt en de bal werd vervolgens niet adequaat weggewerkt. De volgende situatie was voor de scheidsrechter voldoende om voor een 11m te beslissen. Achteraf een cruciale fase in de wedstrijd. De penalty werd door Rens uit de beneden hoek geranseld. Nog voor rust werd het gelijk.  Een perfect stuiterende bal werd door Bart de Windt vol op de pantoffel genomen. Van zo’n 25-30 meter keek iedereen de bal na inclusief de keeper van BES: 1-1.

Na de rust was de BES storm een beetje geluwd en koos meer en meer voor de lange bal. DVG had goede kansen maar wist niet te scoren. Een overtreding op Sander van de Ven betekende een directe rode kaart voor BES. Een nieuwe overtreding op de doorgebroken Bas van Houtum was rijp voor rood maar de kleur was nu geel. BES was nu de onderliggende partij maar balverlies op het middelveld leidde een nieuwe achterstand in voor DVG: 1-2. De wissels aan DVG zijde wisten uiteindelijk het verschil te maken. In de 88e minuut was het Lars Verberk die vrijgelaten werd en zijn diagonale schot was de BES keeper te machtig: 2-2. Iedereen zou met dit puntje kunnen leven maar daar dacht Jaap Verhoeven anders over. Volledig vrijstaand op de punt van de 16 scoorde hij en dit betekende een niet verwachte, maar welkome,  overwinning voor DVG 3-2.

DVG-2 speelde thuis tegen UDI ’19-3 en verloor met 2-4
Volgende week speelt DVG-1 opnieuw thuis, aftrap 14:30 uur

Auteur Toon van Ruremonde
Meer DVG voetbal nieuws >>>>


01-10-2017
 
 
DVG 1 - BES 1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

01-10-2017
 
 
DVG 1 - BES 1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)