&

DVG 1 - Boskant 1

DVG klopt Boskant in bekerduel

In de 2e bekerwedstrijd , thuis tegen Boskant, heeft DVG de hoop op verlenging in de beker nog levend gehouden. Na het verlies tegen Schijndel liggen de kaarten hiervoor echter niet meer in eigen hand. Schijndel heeft met 2 overwinningen de beste papieren.

Het was Boskant dat in de openingsfase het betere van het spel had. Dit resulteerde dan ook in een 0-1 voorsprong. Een voorzet vanaf links draaide steeds verder weg van de uitgekomen doelman Sten Traa en die kon de bal niet wegwerken. Een Boskantse aanvaller controleerde de bal en die werd hoog in het dak van het doel geschoten. Een paar goede voorzetten van onder andere Sherrel Sambo vonden voor het doel helaas geen aansluiting. Ook het schotje van Wilco Voets bracht de Boskantse goalie niet in de problemen. Voor rust viel toch de gelijkmaker. Sherrel Sambo werd in de voeten aangespeeld, was balvast ondanks de aandringende verdediger en passte naar de rechts mee opgekomen Sander van de Ven. ZijnĀ  voorzet werd tegendraads door Bart de Windt binnen gekopt.

Na de rust kwam DVG beter in het spel en drong Boskant verder terug op de eigen helft. Al vroeg na de rust werd Sherrel Sambo gevloerd binnen de 16 meter en een strafschop was de beslissing van de scheidsrechter. Deze werd door Daan Voets onberispelijk ingeschoten. Het was Boskant dat hierna probeerde de gelijkmaker te forceren maar echte kansen leverde dit niet op. Voor DVG gaf dit meer ruimte achter de Boskantse defensie en de eerste counter ging via de ingevallen Twan van den Broek nog naast het doel. Een goede combinatie tussen Bart de Windt, Bas van Houtum (ook invaller) werd weer breed gelegd op Bart die eenvoudig de beslissing binnen schoot. Een goede kopbal van Bas van Houtum belandde daarna nog op de lat. Einduitslag dus: 3-1.
Komende zaterdag speelt DVG uit tegen Olland de laatste wedstrijd in de voorronde van de beker competitie .

DVG-2 behaalde een mooie overwinning uit tegen Rhode, het werd 1-3.
De DVG dames miste teveel basis spelers en verloor thuis tegen NLC’03.