&

DVG 1 - Hilvaria 1

Geflatteerd verlies DVG van Hilvaria

Als je de uitslag hoort zonder de wedstrijd gezien te hebben dan verwacht je dat Hilvaria zondag 4 februari makkelijk heeft gewonnen. De praktijk was echter anders, DVG had de wedstrijd na een 2-1 voorsprong op slot moeten gooien maar dat gebeurde helaas niet. Einduitslag 2-5.

De beginfase was duidelijk voor de gasten van vandaag, het nog ongeslagen Hilvaria. DVG stond onder druk zonder echte kansen tegen te krijgen. In een uitbraak van DVG kon Bas van Houtum net niet bij de bal die door de keeper van Hilvaria werd opgeraapt. Gezien de aanvalsdrift van Hilvaria hing een openingstreffer in de lucht. In de 15e minuut viel die ook. Bij het uitverdedigen door Sander van de Ven werd er een overtreding op hem begaan maar er werd niet gefloten. De situatie daarna was onoverzichtelijk maar in de korte hoek werden alle DVG verdedigers verrast en belandde de bal via een carambole plotseling in het doel: 0-1. Bijna werd het 0-2 maar een gevaarlijk kopbal werd door Mark Faes over het doel getikt. De achterstand van DVG bracht nieuwe energie en er werd fel, maar fair, gespeeld.  DVG kreeg kansen op de gelijkmaker. Een goede combinatie over meerdere schijven ging nog net naast het doel. De volgende kans was wel raak. Een vrije trap van Peter Versantvoort werd door Bas van Houtum naar Bart de Windt gekopt die de bal op zijn linkse voet liet vallen waarbij de keeper niet ophad gerekend: 1-1. Hilvaria was een beetje aangeslagen, kopte nog wel een keer naast het doel maar DVG had nu het betere van het spel. Een strakke voorzet van Sander van de Ven kon door Bas van Houtum, achter zijn standbeen, net niet genoeg aangeraakt worden waardoor de bal voorlangs ging. Net voor rust kwam DVG alsnog op voorsprong. Nu was de rolverdeling omgekeerd. Bart de Windt kopte naar Bas die de 2-1 binnen tikte. Ruststand 2-1.

In de eerste fase na rust gebeurde er niet veel. In de 61e minuut had DVG een uitgelezen mogelijkheid om op 3-1 te komen. Een schot van Bas van Houtum werd ternauwernood tot hoekschop verwerkt en ook die was gevaarlijk. De inzet van Sander van de Ven kwam via de keeper voor de voeten van Jaap Verhoeven die overschoot. Kort daarna werd het weer gelijk. De aanvaller van Hilvaria werd op de hielen gezeten door Pim Verboom die hem licht aanraakte en binnen de 16m lijn was een penalty het oordeel van de scheidsrechter. Deze werd bekwaam en doeltreffend genomen: 2-2. In de 73e minuut liet Hilvaria zien waarom zij kampioenskandidaat nummer 1 zijn. Een mooie aanval verliep over meerdere stations en na een paar fraaie kapbewegingen kwam een andere andere aanvaller vrij voor het Liempdse doel: 2-3 In de 79e minuut werd het 2-4 maar DVG bleef erin geloven. Hilvaria had alle geluk toen de keeper ver uit zijn doel de bal verloor en het schotje van Bas van Houtum zou zomaar in het lege doel zijn beland maar stuiterde net naast. In de dying seconds scoorde Hilvaria met een kopbal ook nog de 2-5. Dit doelpunt was alleen voor de statistiek nog belangrijk. Samenvattend een enerverende en spannende wedstrijd. Na de carnaval wordt de competitie weer hervat met de uitwedstrijd tegen runner up Bladella.