&

DVG 1 - RKSV Boxtel 1

DVG wint van RKSV Boxtel.

In de laatste wedstrijd van de voorbereiding op de tweede seizoenshelft heeft DVG gewonnen van plaatsgenoot Boxtel. Het werd een 4-1 overwinning. Al vroeg in de wedstrijd was er reden tot juichen. Een lange bal vanuit de verdediging werd door Bas van Houtum verlengd en opgepikt door Lars Verberk.

Hij won het duel met zijn directe tegenstander en kon alleen op de keeper af. Die werd, tussen de benen, gepasseerd: 1-0. Een vrije trap, genomen door Bart de Windt, caramboleerde voor de voeten van een alerte Lars Verberk die razend vlug schoot en iedereen hiermee verraste: 2-0. Boxtel creƫerde maar weinig kansen in de eerste helft en als die er waren werden die onschadelijk gemaakt of gemist.
In de 2e helft speelde Boxtel veelal op de helft van DVG en een schot schampte de kruising en ging over het Liempdse doel. Ook moest Rens van den Akker ingrijpen bij een nieuwe kans op de aansluitingstreffer. De “druk” van Boxtel gaf DVG ook de mogelijkheid om te counteren. Bij een van die uitbraken kon Bart de Windt de bal mooi in de loop meegeven aan Bas van Houtum die de 3-0 op het bord zette. De snelle Lars Verberk scoorde niet veel later ook nog de 4-0. Boxtel scoorde in een rebound situatie nog de ere treffer. Einduitslag 4-1.

De winterstop zit erop en komende zondag word er weer gespeeld om de punten. DVG speelt dan uit tegen Unitas ’59, die met 2 punten achterstand aan de wedstrijd beginnen. Dit zal op de vertrouwde tijd van 14:30 zijn.