&

DVG 1 - Unitas`59 1

DVG 1 speelt gelijk tegen Unitas`59 1

In het weekend waarin Hilvaria op de platte kar door de straten van Hilvarenbeek reed, speelde DVG gelijk tegen Unitas ’59. Het werd 1-1. Hiermee is een einde gekomen aan een imposante reeks van wedstrijden die gewonnen of verloren werden. Sinds 8 mei 2016 speelde DVG niet meer gelijk.

Na een aftastend begin was het Unitas dat het eerste schotje op doel schoot maar die inzet kon door DVG doelman Sten Traa gemakkelijk onschadelijk gemaakt worden. DVG speelde geconcentreerd en met overtuiging, iets wat we de laatste weken te weinig hebben gezien. De eerste kans voor DVG was meteen raak. Een aanval van achteruit werd door Luuk van de Ven opgezet, via broer Sander werd de bal vanaf de achterlijn voorgegeven en Bas van Houtum rondde bekwaam af. Niet veel later werd een door Wilco Voets genomen hoekschop door Bart de Windt goed ingekopt maar de keeper kon met twee vuisten redding brengen. Unitas probeerde de opgelopen schade te herstellen maar zoals eerder gezegd was DVG alert en speelde een van de betere wedstrijden van dit seizoen. Alle kansen voor Unitas werden geneutraliseerd. Tot in de 36e minuut. Even was er die twijfel op een bal die achter de verdediging werd gelegd. De spits van Unitas reageerde meten en scoorde de gelijkmaker. Voor rust had Bart de Windt nog een vrije schietkans om DVG weer op voorsprong te zetten maar hij kon de hoek niet vinden en schoot recht op de keeper. Ruststand 1-1

Na rust ging het spel in fases op en neer, dan was Unitas weer meer in balbezit en vervolgens kreeg DVG de overhand. Het was een aantrekkelijk duel met veel spanning. Een voorzet van Sander van de Ven had een beter lot verdiend maar Bas van Houtum kon net niet bij de bal. De goed spelende Jeroen Caarls had, samen met Daan Voets, de controle achterin. Jeroen kon een voorzet vanaf links nog net met zijn hoofd verlengen waardoor de aanvaller van Unitas de bal miste. In de 69e minuut leek DVG opnieuw op voorsprong te komen. De uitstekende Jaap Verhoeven kwam van achteruit naar voren en speelde Twan van den Broek aan die uiteindelijk de achterlijn behaalde en zijn voorzet werd door Bas ingeschoten. Iedereen dacht aan een doelpunt maar de bal belandde aan de verkeerde kant van het zijnet. Het was duidelijk dat de club die zou scoren ook de wedstrijd zou winnen. Bijna was dit Unitas toen een bal boven op de doellat stuiterde. DVG daarentegen schoot op de buitenkant van de paal. De beste kans was voor Bas van Houtum maar zijn kopbal ging via de handen van de keeper over het doel. Even was het nog billen knijpen toen Jaap Verhoeven een handsbal maakte maar de goed leidende scheidsrechter zag er alleen een hoekschop in. Dat was het laatste wapenfeit en een gelijkspel dus het eindresultaat. 1 punt gewonnen of twee verloren? Gezien het aantal kansen in de 2e helft was een overwinning mogelijk geweest maar het grootste pluspunt was het vertoonde spel. Dit moet de hoofdmacht van DVG weer vertrouwen geven voor de resterende wedstrijden.

DVG 2 speelde thuis tegen MULO2 en hadden op voorsprong kunnen komen maar de eerste goal viel aan de andere kant. Na een 0-3 achterstand werd het uiteindelijk 1-3.

Ook de DVG dames kwamen weer eens in actie. Uit tegen Mariahout kwamen ze wel op een voorsprong door een goal van Milou Welvaarts maar kregen toen 3 tegendoelpunten te verwerken. Stans Beerens verkleinde nog tot 3-2 maar daar bleef het bij. Milou Welvaarts was “Woman of the Match”